• پشتیبانی شبکه
    • قرارداد پشتیبانی شبکه
    • نمونه قرارداد پشتیبانی شبکه
    • پشتیبانی شبکه و سرور
    • تعرفه قرارداد پشتیبانی شبکه
    • قیمت پشتیبانی شبکه های کامپیوتری
  • خدمات شبکه
    • راه اندازی شبکه
    • خدمات کابل کشی شبکه
    • تعرفه خدمات شبکه
    • نگهداری شبکه
    • تعمیرات شبکه
    • خدمات امنیت شبکه
    • خدمات مشاوره شبکه
  • پشتیبانی کامپیوتر
  • خدمات کامپیوتر
  • درباره ما
  • سوابق کاری
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • Home
  • بلاگ
  • بلاگ
  • پشتیبانی شبکه چیست؟

پشتیبانی شبکه چیست؟

پشتیبانی شبکه چیست؟
۱۶ فروردین / Published in بلاگ, مقالات شبکه

پشتیبانی شبکه چیست؟

شبکه کامپیوتری مجموعه ای از تمام چیزهایی است که یک سازمان برای به اشتراک گذاری، ذخیره، پردازش اطلاعات و ارائه خدمات استفاده میکند. در حالت کلی میتوان این مجموعه را به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم کرد. در شبکه تمامی اجزا چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم با یکدیگر ارتباط داشته و روی عملکرد یکدیگر تاثیرگذار هستند. به همین خاطر اگر یکی از اجزا دچار مشکل شود، احتمال اینکه شبکه برای مدتی از کار بیافتد وجود دارد. درست همین جا است که پشتیبان شبکه وارد شده و مسئولیت عیب یابی و پشتیبانی شبکه را به عهده میگیرد. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در خصوص اینکه “پشتیبانی شبکه چیست؟” هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

محتوا پنهان
1 فناوری مورد استفاده در شبکه های کامپیوتری
2 پشتیبانی شبکه چیست؟
2.1 پشتیبانی شبکه شامل چه خدماتی میشود؟
2.2 کنترل از راه دور شبکه چگونه انجام می‌شود؟
2.3 حفظ و نگهداری از شبکه
2.4 امنیت سایبری شبکه
2.5 عملکرد شبکه
2.6 مقیاس پذیری شبکه
2.7 رفع مشکلات شبکه
3 اهمیت پشتیبانی شبکه

شبکه‌های کامپیوتری به دلیل وجود داده‌های اساسی یکی از مهم‌ترین بخش‌های موجود در هر سازمان به شمار می‌روند. کارشناس پشتیبانی شبکه مسئولیت پیشگیری و رفع مشکلات موجود در این زمینه را بر عهده دارد. این افراد سیستم‌های رایانه‌ای یک سازمان، از جمله شبکه ‌های محلی (LAN)، شبکه‌های گسترده (WAN)، تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و سایر سیستم های ارتباط داده را سازماندهی، نصب و پشتیبانی می‌کنند. در یک شبکه، همه این دستگاه ها به یکدیگر متصل شده و برای انجام کارهایی که از آنها می خواهیم انجام دهند با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. این اجزا عبارت هستند از: سرور، حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات، سوئیچ، فایروال، روتر، چاپگر، کامپیوتر و … .

فناوری مورد استفاده در شبکه های کامپیوتری

به طور کلی روشهای مختلفی برای اتصال به یک شبکه وجود دارد. تا چند سال پیش، از سیم های مسی برای پیوستن به یک شبکه و انتقال داده استفاده میشد. اما در حال حاضر علاوه بر این روش سنتی، ممکن است از طریق طریق کابل فیبر نوری و سیگنال های مادون قرمز یا سیگنال های رادیویی از طریق اکسس پوینت بی سیم، اتصالات بلوتوث و حتی ماهواره ها ارتباط برقرار کنند! گرچه این شکل از روشهای برقراری ارتباط تا حد زیادی به پیشبرد بهتر امور کمک کرده، اما چالش های منحصر به خود را دارد. چرا که اگر در هریک از این اتصالات کوچکترین وقفه یا مشکلی ایجاد شود، انی احتمال وجود دارد که شبکه به طور کل آسیب دیده و یا برای مدتی از کار بیافتد. این مسئله در مجموعه های بزرگ قطعا یک مشکل بزرگ خواهد بود. مشکلی که اگر به موقع برطرف شود، میتواند منجر به از دست رفتن داده، خسارت مالی و زمانی جبران ناپذیری شود.

پشتیبانی شبکه چیست؟

اما بپردازیم به اینکه پشتیبانی شبکه چیست و چه اهمیتی دارد.

پشتیبانی شبکه شامل کلیه خدماتی میشود که با استفاده از آنها تمامی اجزای شبکه فعال و به روز نگهداشته میشوند. با استفاده از این خدمات مطمئن خواهید بود که بخشهای مختلف شبکه، چه سخت افزار و چه نرم افزار همگی به درستی کار کرده و با بخشهای دیگر سازگار هستند. در نتیجه هیچ مشکلی در شبکه وجود نداشته و داده ها با توجه به پهنای باند تعیین شده به خوبی بین بخشهای مختلف منتقل میشوند. البته لازم به ذکر است که پاسخ پشتیبانی شبکه چیست تنها به پشتیبانی از دستگاههای درون شبکه منحصر نمیشود.

در حالت کلی این خدمات شامل افرادی هم که درون شبکه حضور فعال دارند هم میشود. تمام افراد درون شبکه لزوما یک متخصص شبکه های کامپیوتری نیستند و احتمالا در طول استفاده از شبکه با مشکلات متنوعی رو به رو میشوند. در اکثر موارد میتوان این مشکلات را به صورت ریموت حل کرد و نیازی به حضور فیزیکی کارشناس پشتیبان شبکه نیست.

پشتیبانی شبکه شامل چه خدماتی میشود؟

در حالت کلی، خدمات پشتیبانی شبکه را میتوان در سه دسته قرار داد. لازم به ذکر است که هریک از این دسته ها به بخشهای کوچکتر تقسیم میشوند.

  1. تعمیر و نگهداری
  2. آزمایش عیب یابی شبکه های کامپیوتری
  3. طراحی و توسعه شبکه های کامپیوتری

متخصص پشتیبانی شبکه، که به متخصص پشتیبانی فنی نیز شناخته میشود، فردی هست که مسئولیت این وظایف را به عهده دارد. این افراد مشکلات شبکه کامپیوتری را شناسایی، عیب یابی و ارزیابی می کنند. همچنین نقش مهمی در به روز نگهداشتن و نگهداری از شبکه و انجام اموری مانند تهیه نسخه پشتیبان از فایل ها و به روز رسانی سیستم دارند. یک متخصص پشتیبانی شبکه ممکن است بخشی از تیم پشتیبانی فناوری اطلاعات داخلی سازمان یا به عنوان بخشی از کارمندان پشتیبانی فنی یک شرکت ارائه دهنده خدمات شبکه ثالث باشد.

پشتیبانی شبکه چیست؟ - رایان پشتیبان ارائه دهنده انواع خدمات شبکه

کنترل از راه دور شبکه چگونه انجام می‌شود؟

تکنیک‌های مانیتورینگ از راه دور شامل ping، SNMP و Syslog است. هر کدام از این سه روش، داده‌ها را از شبکه کاربران جمع‌آوری می‌کنند و در دسترس پشتیبان شبکه قرار می‌دهند. این داده‌ها به‌منظور عیب‌یابی، شناسایی مشکلات احتمالی و حتی پیکربندی دستگاه‌ها قابل استفاده خواهند بود.
Ping
ساده‌ترین روش کنترل از راه دور ترافیک شبکه استفاده از پینگ است. با وارد کردن پینگ و آدرس IP میزبان در ommand prompt، دستگاه پیامی را برای میزبان ارسال می‌کند و منتظر پاسخ می‌ماند.
هنگامی که از طریق پینگ مشخص شد که یک دستگاه قادر به برقراری ارتباط با شبکه است، دستورات پینگ بیشتری برای تست موارد دیگر، قابل اجرا است.

SNMP
پروتکل ساده مدیریت شبکه (SNMP) رایج‌ترین روش جمع‌آوری اطلاعات از دستگاه‌های شبکه تجاری مانند رایانه‌ها و سرورها و همچنین لوازم جانبی مانند چاپگر است. با استفاده از این روش حتی امکان کنترل از راه دور برخی خدمات مانند DHCP یا Wins را نیز قابل انجام است.
پس از نصب یک agent SNMP، از این پروتکل می‌توان برای جمع‌آوری اطلاعات در دستگاه‌هایی از جمله آدرس IP، فضای دیسک موجود و فایل‌های باز استفاده کرد.

SysLogs
این سیستم پیام‌رسانی به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد تا پیام‌هایی را برای ورود به سیستم ارسال کنند. این پیام‌ها سپس برای یافتن اطلاعات استفاده از دستگاه و ممیزی‌های امنیتی ذخیره می‌شوند و برای تجزیه و تحلیل شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به یاد داشته باشید که بیشتر بسته‌های نرم‌افزاری مانیتورینگ از راه دور مجموعه‌ای از ابزارها را برای کمک به مدیریت شبکه‌های مشتری ارائه می‌دهند و ویژگی‌های موجود در آن مجموعه می‌تواند کار شبکه را ساده‌تر کند.

پشتیبان شبکه مهارت‌های زیادی در فناوری اطلاعات، تشخیص و رفع سریع مشکلات فنی، حفظ امنیت شبکه و سازماندهی آن دارد. به‌طور کلی پشتیبانی شبکه به فعالیت‌های حفظ و نگهداری و رفع ایرادات احتمالی شبکه، گفته می‌شود. رفع مشکلات احتمالی ممکن است در سطح سخت‌افزار شبکه یا در سطح زیرساخت و نرم‌افزاری به وجود آید، بنابراین کارشناس شبکه باید با کلیه مفاهیم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شبکه، آشنا باشد.

مجموعه رایان پشتیبان ارائه دهنده کلیه خدمات شبکه در تهران و سایر شهرهای ایران است. این مجموعه افتخار همکاری با مجموعه های بزرگ را داشته و دارد. کلیه افراد فعال در این مجموعه در زمینه کاری خود متخصص بوده و همواره برای رفع نیاز شما، پیشنهاد ویژه ای دارند. اگر به دنبال یک دلیل محکم برای انتخاب رایان پشتیبان هستید، باید بگوییم رایان از معدود مجموعه هایی است که هنگام عقد قرارداد پشتیبانی شبکه، هزینه پنهان ندارد! در واقع هزینه پشتیبانی شبکه در آخر هر ماه، همان مقداری است که از همان ابتدا با ما توافق کرده اید. از همه مهمتر اینکه اگر در آخر مدت زمان تعیین شده، موفق به رفع مشکل شبکه نشده باشیم، تمامی مبلغ را به شما برمیگردانیم.

حفظ و نگهداری از شبکه

حفظ و نگهداری به کلیه اصول و استانداردهای لازم به‌منظور به‌روزرسانی، اجرا و رفع ایرادات تجهیزات نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و زیرساخت شبکه گفته می‌شود؛ مانند سایر کارکردهای تجاری، یک اکوسیستم سالم فناوری اطلاعات به جای تنظیمات واکنشی یا ad-hoc، به فعالیت‌های روزمره و پیش‌بینی استراتژیک متکی است. از جمله راه‌کارهای نگهداری منظم شبکه عبارت‌اند از:

امنیت سایبری شبکه

اجرای robust و به‌روز رسانی شبکه‌های قدرتمند همچون فایروال های مدیریت ترافیک، شبکه‌های خصوصی مجازی، کنترل دسترسی کاربر، احراز هویت مضاعف، بررسی ورود به سیستم و امنیت تولید خودکار گزارش.

عملکرد شبکه

تحلیل عملکرد شبکه عبارت است از تأثیرگذاری بر سرعت و قابلیت اطمینان دستگاه‌ها، استفاده از پهنای باند، الگوهای ترافیک، محدودیت‌ها، تراکم سرورها، وقفه در اتصال، تأخیر و سایر موارد.

مقیاس پذیری شبکه

اطمینان از تعداد سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مناسب، تعداد کاربران شبکه و کارکردهای شغلی.

رفع مشکلات شبکه

یکی از مهم‌ترین وظایف کارشناسان پشتیبانی، رفع ایرادات احتمالی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شبکه است. این بخش از خدمات متناسب با مشکلات و ایرادات به وجود آمده، به شکل حضوری و از راه دور ارائه می‌شود. به‌منظور کاهش خسارت‌های وارده به سازمان، کارشناس شبکه باید توانایی تشخیص و حل مشکلات شبکه را در سریع‌ترین زمان ممکن داشته باشد.

به‌طور کلی یک کارشناس شبکه باید قادر به انجام موارد ارائه شده در ادامه باشد:

• کارشناس باید قبل از راه‌اندازی، نیازهای شبکه و سیستم رایانه‌ای سازمان را مشخص کند.
• تمام سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای شبکه را نصب کرده و به‌روزرسانی‌ها و تعمیرات مورد نیاز را انجام دهد.
• امنیت سیستم شبکه و رایانه را حفظ کرده و از عملکرد صحیح کلیه سیستم اطمینان حاصل نماید.
• قادر به اختصاص مجوز امنیتی در شبکه و به‌روز کردن آن باشد.
• همواره آمادگی لازم به‌منظور آموزش استفاده از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری داشته باشد.
• قادر به مدیریت و رفع ایرادات تمامی سیستم‌های سازمان باشد.
• از درستی کارکرد شبکه‌های ذخیره‌سازی داده اطمینان داشته باشد.
• برای خرید سخت‌افزار یا نرم‌افزار سازمان و تست تجهیزات به‌درستی تصمیم‌گیری کند.

 اهمیت پشتیبانی شبکه

حال که پاسخ سوال پشتیبانی شبکه چیست را دریافت کردید، نوبت به بررسی اهمیت این مسئله میرسد. در شبکه های کامپیوتری، منظور از کاربران نهایی افرادی است که در حال کار با تجهیزات درون شبکه هستند. شناخت کامپیوتر و درک نحوه عملکرد آن برای تمام افراد ساده و البته امکانپذیر نیست. شبکه و کامپیوترهای درون آن را میتوان مشابه با بدن انسان در نظر گرفت؛ همانقدر پیچیده و همانقدر ناشناخته. البته تفاوت این دو در این است که شناختی که فرد از بدن خود دارد به مراتب بیشتر از شناختش از کامپیوتر است.

احتمالا برای شما هم پیش آمده که سیستم کامپیوتریتان خیلی ناگهانی از کار افتاده و تمام اطلاعات شما از دست برود. بنابراین میتوان شبکه های کامپیوتری را کاملا “غیر قابل پیش بینی” در نظر گرفت. چرا که هرلحظه امکان بروز یک اتفاق، بدون هشدار قبلی وجود دارد. در نتیجه بهتر است که برای جلوگیری از این اتفاق از یک فرد متخصص به منظور نگهداری و بررسی مداوم شبکه کمک گرفت.

نتیجه گیری

فراموش نکنیم که هدف از اجرای شبکه های کامپیوتری، بهبود عملکرد سازمان و کاهش هزینه های برقراری ارتباط در دراز مدت است. به همین دلیل استفاده از تجربه و مهارت یک کارشناس و متخصص به منظور بهبود عملکرد شبکه الزامی و غیر قابل انکار است. در صورتی که در خصوص سوال پشتیبانی شبکه چیست نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، میتوانید از طریق شماره های موجود در سایت با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

  • با امنیت شبکه و انواع آن آشنا شوید

    با امنیت شبکه و انواع آن آشنا شوید

  • قرارداد پشتیبانی شبکه

    قرارداد پشتیبانی شبکه

  • خدمات پشتیبانی انفورماتیک

    پشتیبانی انفورماتیک

  • واگذاری خدمات شبکه

    برون سپاری خدمات شبکه

کارشناسان ما آماده ارائه خدمات تلفنی ، اینترنتی و حضوری به مشتریان محترم می باشند.

۱۳ سال سابقه کاری و رضایت مشتریان مهمترین نشانه تعهد و تخصص رایان پشتیبان می باشد.

تماس با رایان پشتیبان

پشتیبانی مشتریان

02122340492

تماس با رایان پشتیبان

پشتیبانی مشتریان

02122340476

رایان پشتیبان

این شرکت با داشتن کارشناسان متعهد و ارائه خدمات متفاوت در زمینه پشتیبانی شبکه و خدمات شبکه توانسته جلب رضایت بسیاری از مشتریان خود را طی این سالیان طولان داشته باشد و همواره سعی می نماید با ارائه خدمات مطلوب و به موقع اعتماد بیشتری نسبت به خدمات خود جلب نماید.

Download Anydesk

خدمات مشتریان

  • پشتیبانی شبکه
  • خدمات شبکه
  • پشتیبانی کامپیوتر
  • خدمات کامپیوتر
  • نگهداری شبکه
  • قرارداد پشتیبانی شبکه
  • راه اندازی شبکه
  • سامانه تیکتینگ

اطلاعـات تماس

تهران ، سعادت آباد، خیابان سرو غربی، خیابان صدف، نبش کوچه نظری، پلاک ٣٠

تلفن ثبت درخواست :  02128425744

تلفن پشتیبانی :  02122340476

02122340492

info@rayanposhtiban.com

تمامی حقوق سایت متعلق به رایان پشتیبان می باشد.

TOP