همانطور که ما به شدت به فناوری وابسته هستیم، یا بهتر است بگوییم که نقش فناوری هر روز در زندگی ما بیشتر میشود، خطراتی که امنیت دادهها را تهدید میکند نیز روزانه افزایش مییابد. این امر تقاضایی برای مشاوران امنیت شبکه ایجاد میکند که میتوانند به کسب و کارها در محافظت از دادههای خود در برابر خطرات امنیتی کمک کنند.
مشاوران امنیت شبکه امروزه بسیار مورد تقاضا هستند چراکه آنها از دادههای مهم در برابر حملات سایبری و هکرها محافظت میکنند و امنیت شرکت شما وابسته به آنهاست. بیایید در این مطلب نگاه دقیقتر و آگاهانهتری به نقش مشاوره امنیت شبکه و مسئولیتهای آنها بیاندازیم.
[lwptoc title=”فهرست محتوا”]تعریف مشاور شبکه
شرکتها مشاور امنیتی را استخدام میکنند تا خطاهای سیستم فناوری اطلاعات یک شرکت را مشخص کند و راه حل بهتری برای جلوگیری از حملات و سرقت پیدا کند.
مشاور امنیت سایبری اصطلاحی ست که موارد زیر را همگی دربر میگیرد:
- مشاور امنیت اطلاعات
- مشاور امنیت کامپیوتر
- مشاور امنیت پایگاه داده
- مشاور امنیت شبکه
مشاوران امنیت شبکه چه کسانی هستند؟
ما در عصر دیجیتال به شدت در حال رشد زندگی میکنیم. در دنیایی که دادههای دیجیتال در همه جا وجود دارد، از شبکهی شرکتهای خصوصی و دولتی گرفته تا حسابهای شبکههای اجتماعی و دادههای مالی، همگی دیتاها و اطلاعات شخصی ما را در اختیار دارند.
یک مشاور امنیت سایبری مسئول حفاظت از دادههای حساسی است که از خطرات جنبههای مختلف دنیای دیجیتال جلوگیری میکند. مشاوران امنیت شبکه از دادههای شرکت شما حفاظت کرده و از حملات سایبری جلوگیری میکنند.
هدف از استخدام مشاوره امنیت شبکه چیست؟
مشاوران امنیت شبکه برای جلوگیری از انتشار اطلاعات مشتریان خود و ورود ویروسها، جاسوس افزارها و هکرهای سایبری به شبکه آنها تلاش میکنند. بسیاری از کسب و کارها و همچنین سازمانهای دولتی، بانکهای بزرگی از اطلاعات محرمانه دارند که در شبکههایشان ذخیره میشوند. این اطلاعات شامل گزارشهای مالی، جزئیات پروژه، اطلاعات تماس با مشتری و سایر دادههای ارزشمند است که سازمان نمیخواهد توسط افراد بدون مجوز مناسب به آنها دسترسی پیدا کند. مشاوران روی راه اندازی فایروالها، رمزهای عبور، نرم افزارهای امنیتی تخصصی و سایر روشهای جلوگیری از نفوذ ناخواسته به شبکه کار میکنند. آنها باید با پیشرفتهای فنی جدید همگام باشند تا اطمینان حاصل کنند که پایگاههای داده به طور مداوم در برابر هکها به روز میشوند. مشاوران اغلب همچنین به کاربران در مورد ایمنی شبکه آموزش میدهند تا احتمال نقض امنیت را کاهش دهند.
مسئولیتهای یک مشاوره امنیت سایبری
همیشه نیاز به حفظ حریم خصوصی شرکت وجود دارد. به خصوص شرکتهای بزرگتر تقاضای بیشتری برای حفظ حریم خصوصی خود دارند به همین علت مشاغل مشاور امنیتی را استخدام میکنند. به عنوان یک مشاور امنیت سایبری یا شبکه، نقش شما در مورد حفاظت از دادهها است. این ممکن است به چندین روش مختلف صورت گیرد. مشاوران امنیتی مسئول توسعه استراتژی مربوط به امنیت مشتریان شما هستند.
صرف نظر از نقش شما به عنوان یک مشاور تمام وقت یا به صورت پاره وقت، خود را درگیر ارزیابی خطرات سایبری، نقص در استراتژیهای امنیتی موجود، و توسعه و اجرای راه حلهای امنیتی خواهید دید. این همچنین میتواند شامل کار بر روی سیستمهای کامپیوتری فیزیکی برای محافظت از آنها در برابر خطرات سایبری یا بدافزار باشد.
مسئولیتهای مشاوره امنیت شبکه شامل موارد زیر است:
- توسعه استراتژیهای کارآمد برای محافظت از سیستم، زیرساخت شبکه، دادهها و سیستمهای اطلاعاتی در برابر خطرات احتمالی سایبری.
- تجزیه و تحلیل روزانه تهدیدهای اینترنتی، بررسی سیستم و تستهای امنیتی.
- تعریف و به روز رسانی معیارهای امنیت سایبری و رویههای اعتبار سنجی.
- مدیریت جلسات با سایر بخشهای فناوری اطلاعات برای رفع مشکلات ایمنی.
- برآورد هزینهها و دسته بندی مسائل یکپارچه سازی برای تیمهای پروژه فناوری اطلاعات.
- ایجاد گزارشهای فنی مربوط به آزمایشهای انجام شده.
- ارائه پیشنهادات و راهنماییهای حرفهای به تیمهای فناوری اطلاعات.
مهارت های مورد نیاز مشاور شبکه
برای اینکه یک مشاور امنیت سایبری موفق باشد داشتن مهارت در زمینههای فناوری ابری، دادهها و امنیت شبکه، ایجاد زیرساختهای امن و .. امری ضروری ست.
اشتیاق به دانش و یادگیری جدید نیز برای مشاور امنیتی بسیار مهم است زیرا هر روز خطرات جدیدی در فضای مجازی ایجاد میشود. بهروز نگه داشتن خود در مورد ابزارها و فناوریهای مرتبط برای امنیت سایبری، مهارتهای شما را بسیار افزایش میدهد.
همانطور که جهان به سمت یک رویکرد جهانیتر و مرتبطتر میرود، هکرهای بین المللی و خطرات هک نیز افزایش مییابد. این امر باعث ایجاد تقاضا برای مشاوران امنیت سایبری در سراسر جهان شده است و بنابراین میتوانید مشاغل مشاور امنیت سایبری را به وفور پیدا کنید.
چیزی که حائز اهمیت است توجه به این نکته است که از یک مشاور امنیت شبکه قابل اطمینان و مجرب برای شرکت خود کمک بگیرید. شرکت رایان پشتیبان مجربترین و معتبرترین شرکت در این زمینه است و دارای کادر فنی بسیار کاربلد و تحصیل کرده با حساسیت بالاست که میتوانند شما در همه مسائل مربوط به شبکه از جمله مشاوره امنیت شبکه یاری دهند.
مهارتهای مشاوران امنیت شبکه در رایان پشتیبان
- آشنایی با آخرین تهدیدات، رویهها و استراتژیها امنیتی
- رسیدگی و پاسخگویی به حوادث امنیتی
- مدیریت SIEM
- حسابرسی و انطباق
- تجزیه و تحلیل و هوش
- مهارتهای فایروال/ IDS/ IPS
- آشنایی با تکنولوژیهای رمزگذاری
- تشخیص نفوذ
- توسعه امنیت برنامه
- پیشگیری از بدافزار پیشرفته
- مدیریت APTs (تهدیدهای پایدار پیشرفته)
- آشنایی با روشهای مدل سازی تهدید و کدگذاری
- مدیریت دستگاه موبایل و کامپیوتر
- حفاظت از مدیریت دادهها
- پزشکی قانونی دیجیتال
- مدیریت هویت و دسترسی
- درک هک اخلاقی
علاوه بر مهارتهای فنی ذکر شده در بالا، مشاوران امنیت سایبری برای گفتگو با مشتری و مدیریت یک تیم امنیتی به مهارتهای ارتباطی بالایی نیاز دارند. آنها باید فعال باشند و در نقشهای رهبری خوب ظاهر شوند.
مشاغل مشاور امنیت شبکه چه میکنند؟
اولین و مهمترین کاری که یک مشاور امنیتی انجام میدهد، ملاقات با مشتریان و بحث در مورد مسائل آنهاست. سپس یک مشاور امنیتی به شرکت در مورد نحوه ایمن سازی و محافظت از داراییهای دیجیتال، اموال فیزیکی و ایمنی شخصی خود مانند ساختمانها، سیستمها، پایگاههای داده و موارد دیگر توصیه میکند. مشاغل مشاور امنیتی وجود دارند که در زمینه های مختلف تخصص دارند. آنها از تخصص موضوعی خود برای توصیه به شرکتها برای نصب نرم افزار لازم برای محافظت استفاده میکنند.
پرسنل امنیتی همچنین برای شناسایی خطاها و بهبود سیستم امنیتی، بررسیهای سوابق کاملی را انجام میدهند. آنها همچنین راهحلهای تخصصی برای بلایای طبیعی و همچنین انسان ساخته ارائه میدهند.
وظایف شغلی مشاور امنیت شبکه در شبکه مهم و خطیر است؛
مشاوران امنیت زیرساخت شبکه زمان زیادی را بر روی پیچیدگیهای TCP/IP (پروتکل کنترل انتقال/پروتکل اینترنت) و پروتکلهای ارتباطی جانبی در حال اجرا بر روی لایههای مختلف OSI (اتصال سیستم های باز) سپری میکنند. این مجموعه از پروتکلها با هم مکانیسمهایی را تعریف میکنند که از طریق آنها اینترنت مدرن کار میکند و همچنین پورتها و زمانبندی جزئیات و قراردادهای رمزگذاری را مشخص میکند. آنها عبارتند از:
- HTTP و HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن و نوع رمزگذاری شده آن)
- FTP (پروتکل انتقال فایل)
- IRC (چت رله اینترنتی)
- RIP (پروتکل اطلاعات مسیریابی)، OSPF (اولین و کوتاهترین مسیر باز)، BGP (پروتکل دروازه مرزی) و سایر پروتکلهای مسیریابی پویا
ابزارها و دستگاه هایی که مشاوران امنیت شبکه برای مدیریت همه این توابع در هم تنیده استفاده میکنند، به آنها اجازه میدهد تا ترافیک شبکه را غربال، بخش بندی و نظارت کنند تا از نفوذ و حملات جلوگیری کنند:
- روترها و سوئیچها ترافیک را به سمت مقصد نهایی هدایت میکنند و بخش بندی نرم شبکه را بر اساس پروتکلهای مسیریابی ارائه میدهند.
- نقاط دسترسی و هابها به عنوان نقطه پایانی برای رایانهها و سایر دستگاهها برای اتصال به شبکه عمل میکنند
- متعادل کنندههای بار ترافیک را در چندین سرور هدایت میکنند تا در برابر بارگذاریهای عمدی یا غیرعمدی مقاومت کنند
- فایروالها تقسیم بندی سخت شبکه و غربالگری بستههای تهاجمی را برای محدود کردن شبکههای خصوصی از اینترنت باز فراهم می کنند
مشاوره امنیت شبکه خود را به رایان پشتیبان بسپارید
مشاوران امنیت فناوری اطلاعات ما طیف گستردهای از خدمات مشاوره تخصصی امنیت شبکه را ارائه میدهند؛ مانند ارزیابی امنیت شبکه، مدیریت ریسک، اسکن آسیب پذیری، طرحهای بازیابی اطلاعات از دست رفته، ارزیابی انطباق و موارد دیگر.
مشاوران امنیت اطلاعات شبکه ما می توانند با خدمات زیر به کسب و کار شما کمک کنند:
- نقض دادهها
- حملات فیشینگ
- اصلاح باج افزار
- امنیت فایروال
- مشاوره امنیت اطلاعات
- تست نفوذ
- بازگردانی وضعیت به حالت اول
- مدیریت ریسک
- ارزیابیهای امنیتی
رایان پشتیبان تیمی از متخصصان امنیتی با سالها تجربه را ارائه میدهد که می توانند به ساخت، بهینه سازی و بررسی برنامه امنیتی فعلی و سیاستهای امنیتی شما کمک کنند. رایان پشتیبان خدمات مشاوره امنیت سایبری و ارزیابی خطرات امنیتی را برای مشاغل در تهران و حومه ، کرج، شهر قدس و .. ارائه میدهد. کارشناسان امنیتی رایان پشتیبان میتوانند برای کسب و کار شما یک استراتژی امنیتی مرتبط با استانداردهای امنیتی صنعت ایجاد کنند تا به جلوگیری از حملات سایبری، باج افزار، بدافزار، آسیب پذیری های امنیت داده، فیشینگ و نقض امنیت کمک کند.