توضیحات تکمیلی درمورد اینترنت ۵G
در پست قبلی شما دوستان عزیز را با اینترنت ۵G و مزیت های آن آشنا کردیم. در این پست نیز قصد داریم اطلاعات کامل تری درمورد اینترنت ۵G برای شما همراهان همیشگی سایت رایان پشتیبان ارائه دهیم. امیدواریم مقاله توضیحات تکمیلی درمورد اینترنت ۵G مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد.
چگونگی عملکرد فناوری ۵G
فناوریهای زیادی جهت به کار گیری اینترنت ۵G پیشرفت کرده اند که تا به حال شرکتها برای بهره برداری از یک فناوری ثابت و مشخص به توافق نرسیدهاند و هر یک از این فناوری ها مشغول آزمون و خطا هستند تا بهترین فناوری ممکن را پیدا کنند. باندهای فرکانس بالا-از ۳.۵ گیگاهرتز تا ۲۶ گیگاهرتز و بالاتر، ظرفیت بیشتری دارند ولی از آنجایی که طول موج پایین آن ها ، محدوده کمی را تحت پوشش قرار میدهند و در صورت وجود موانع معمولی فیزیکی مثل دیوارها، این سیگنالها قطع میشوند. در این مورد میتوان به فناوری mmWave توجه نمود که این شبکه سرعت اتصالات را به نحوی چشمگیر زیاد می کند.
چه فرقی بین اینترنت ۵G و ۴G وجود دارد؟
کاملا واضح است که به دلیل نوپا بودن تکنولوژی اینترنت ۵G در شروع کار سرعت خیلی زیادی نخواهد داشت بخاطر اینکه در ابتدای کار شرکت های مخابراتی ممکن است از این فناوری جهت بالا بردن ظرفیت شبکههای ۴G استفاده کند.در واقع سرعت نهایی اینترنت ۵G، به اینکه از کدام طیف باند استفاده کرده است، بستگی دارد.و علاوبر این مورد دیگری که می تواند روی سرعت این تکنولوژی تاثیر گذار باشد این است که که شرکت مخابراتی موردنظر تا چه حدی روی نصب دکلها و فرستندههای جدید سرمایهگذاری می کند.
سرعت ۵G دقیقا چقدر است؟
امروزه ، به طور متوسط سرعت اینترنت ۴G تقریبا ۴۵ مگابیت بر ثانیه می باشد ولی شرکتها باز هم امیدوارند که سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه را عملی کنند. شبکههای اینترنت ۵G تکی که از فرکانسهای خیلی بالا استفاده می کنند، می توانند به سادگی سرعت بیشتر از یک گیگابیت بر ثانیه را اجرایی کنند.
شبکه های ۵G چه زمانی وارد بازار می شوند؟
سرویسهای مبتنی بر این فناوری در خیلی از کشورها بعد از سال ۲۰۲۰ ارائه داده خواهد شد.ولی قابل ذکر است که شرکت مخابراتی قطری اوریدو (Ooredoo) در حال حاضر این فناوری را به صورت محدود اجرایی نموده است. همچنین سه اپراتور بزرگ کره جنوبی نیز قصد دارند از سال ۲۰۱۹ این فناوری را به مشتریان خود عرضه کنند. بعلاوه برخی از شرکتهای چینی نیز در تلاش اند تا این سرویس را در سال ۲۰۱۹ اجرایی کنند.
برای استفاده از اینترنت ۵G گوشی خاصی لازم است؟
باید بگوییم یاستفاده از اینترنت ۵G نیاز به گوشی که بتواند این فناوری را ساپورت کند دارد. در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ نیز که فاز اولیه فناوری ۴G اجرا شد، پیش از گسترش این فناوری، گوشیهای زیادی در بازار عرضه شدند که با این فناوری سازگار بودند ولی کاربران این تکنولوژی در خیلی از جاها قادر به استفاده از آن نبودند. از این رو افراد فکر میکردند که برای فناوری که کاربرد خاصی ندارد پول اضافهای پرداخته اند.
به این دلیل احتمالا این بار شرکتهای سازنده این اشتباه را تکرار نخواهند کرد و تعداد زیادی از گجتهای مناسب برای فناوری ۵G را در پایان سال ۲۰۱۹ عرضه خواهند کرد، وقتی که زیرساختهای مربوط به آن در اکثر کشورها اجرایی شود، این گوشیها میتوانند براحتی و بدون ایراد از شبکههای اینترنت ۴G و ۵G استفاده نمایند.