آشنایی با پروتکل IPv6

آشنایی با پروتکل IPv6

در این مطلب می خواهیم شما کاربران گرامی را با پروتکل IPv6، پورت و سوکت به طور مختصر و مفید آشنا کنیم. در صورتی که شما در زمینه شبکه فعالین دارید و یا به این گونه موضوعات علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید. امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان مفید و کاربردی باشد. با ما همراه باشید.

آشنایی با پروتکل IPv6

آشنایی با پروتکل IPv6

پروتکل IPv6

پروتکل IPv6 جهت ارائه تعداد بیشتری از آدرس های آی پی عمومی در اینترنت، بالا بردن امکان مسیریابی همچنین بهتر کردن سرعت ارتباطات استاندارد IPv4  طراحی شده است. در ادامه به چگونگی خواندن و نوشتن آدرس هایIPv6  و بررسی ویژگیهای آنها خواهیم پرداخت.

همه آدرس‌های IPv6 128 بیتی بوده و به مبنای هگزادیسیمال و در قالب یک بلوک ۸ تایی نوشته شده‌اند که به وسیله کاراکتر از هم جدا شده‌اند در زیر نمونه ای از آدرس ip نسل ۶ بیان می کنیم

۲۰۰۱:۰۰۰۰:0B80:0000:0000:00D3:9C5A:00CC

در مثال بالا بلوک ها ۱۶ بیتی می باشد بانوان مثال ۲۰۰۱ یک مقدار هگزا در اولین بلوک آدرس قبلی است که مبنای باینری آن شامل مقادیر را زیر می باشد:

۰۰۱۰ ۰۰۰۰ ۰۰۰۰ ۰۰۰۱

در صورتی که همه دارایی کاراکتر صفر باشند می توان بلوک ها را حذف و کارتر دو نقطه : را جایگزین کرد. جلوگیری از بروز خطا تنها یک گروه از کاراکترهای دو نقطه ای در یک آدرس ip مورد استفاده قرار میگیرد به این صورت که ممکن است دو حالت زیر پیش بیاید:

۲۰۰۱::B80:0000:0000:D3:9C5A:CC

۲۰۰۱:۰۰۰۰:B80::D3:9C5A:CC

 

کلاس بندی آدرس های Ipv6

کلاس بندی آدرس های Ipv6 انواع مختلفی دارد که با IPv4 فرق دارد. این آدرس ها از آدرس آی پی های زیر پشتیبانی می کند

یک :  آدرس جهانی یا global address :  این نوع آدرس آی پی عملکرد شوید آدرس آی پی عمومی IPv4  دارد و روی اینترنت مسیریابی می شود. در اکثر موارد این آدرس ها با پیشوند ۲۰۰۰::/۳ آغاز می شوند.

دو)  multicast address: با استفاده از این آدرس بسته ها به تمام گره ها تعدادی از گره ها تحویل داده می شود.

سه) anycast address : معمولاً این آدرس‌ها بسته‌ها را به نزدیکترین مقصد تحویل می‌دهند و جهت تشخیص مقصد های چندگانه مورد استفاده قرار می گیرند. مثلا سرور سامانه اسم دامنه احتمال دارد یک درخواست سامانه اسم دامنه را برای یک گروه از سرورهای ادامه که هرکدام آدرس پیش فرض دارند ارسال می کند. در چنین شرایطی روتری که مسئول پردازش درخواست ها می باشد، همه مسیرهایی که به سرورهای نام دامنه منتهی می‌شوند را تست کرده درخواست را نزدیکترین سرور ارسال می نماید.

در پروتکل IPv4  وقتی که عملکرد  همه‌پخشی (broadcasting) انجام  می گیرد،  برای هر گره که روی شبکه وجود دارد، پیام ها ارسال می شود، ولی جهت کم کردن ترافیک شبکه عملیات هم پخشی حذف شده است. در تصویر زیر سعی شده‌ است به مفاهیمی مانند تک یابی، چندبخشی، نحوه اتصال گره ها به هم و همه‌پخشی اشاره شود. در تصویر زیر گره های ارسال کننده به رنگ سبز و گره های دریافت کننده به رنگ زرد نشان داده شده است همچنین سایر گره‌های شبکه به رنگ آبی مشخص شده است.

آشنایی با پروتکل IPv6

آشنایی با پروتکل IPv6

 

خب دوستان مطلب آشنایی با پروتکل IPv6، را در همنجا به پایان می رساانیم و در مطلب بعدی می خواهیم به آموزش پیکر بندی خودکار پروتکل IPv6 برای شما بپردازیم. با مطلب بعدی نیز ما را همراهی بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.