تقسیم بندی شبکه براساس گره یا Node

تقسیم بندی شبکه براساس گره یا Node

در اینجا سعی داریم در مورد تقسیم بندی شبکه براساس گره یا Node برای شما بگیم. شبکه های کامپیتری معمولا به چند مورد تقسیم بندی می شوند که یکی از آنها به نام گره node شناخته شده است اگر می خواهیم شبکه ها را براساس گره تقسیم بندی کنیم به چند گروه هستند که در ادامه برای شما خواهیم گفت . همراه ما باشید.

تقسیم بندی شبکه براساس گره یا Node
این نوع از گروه بندی شبکه ها بر حسب نوع گره ها یا مکان های اتصال خطوط ارتباطی شبکه ها صورت می گیرد. در این شبکه ها به ۲ نوع تقسیم بندی می گردند. تفاوت این ۲ تیم از شبکه ها در توانایی های آن بستگی دارد. این ۲ نوع اصلی از شبکه ها، شبکه هایی از نوع شبکه های مبتنی بر Server یا Server Based و شبکه های نظیر به نظیر Peer to Peer نام دارند.

در یک شبکه نظیر به نظیر یا Peer to Peer، میان گره های شبکه هیچ ترتیب یا سلسله مراتبی نیست و همه ی کامپیوتر های واقع در شبکه از ارزش زیادی یا اولویت برابر برخوردار می باشند. به شبکه Peer to Peer یک گروه کاری یا Workgroup هم می گویند. در این نوع از شبکه ها هیچ کامپیوتری در شبکه به شکل خصوصی وظیفه عرضه خدمات مثل سرور را ندارد. از این رو برای قیمت های این نوع شبکه پایین آمده و مواظبت از آن ها نسبتاً آسان است. در این شبکه ها بر حسب آن که کدام کامپیوتر دارای اطلاعات لازم سایر کامپیوتر هاست، همان دستگاه نقش سرور را دارد. و برحسب تغییر این وضعیت در هر لحظه هر یک از کامپیوتر ها قابلیت این را دارند که به عنوان سرور باشند. و سایر سرویس گیرنده. به علت کارکرد دوگانه هر کدام از کامپیوتر ها به عنوان سرویس گیرنده و سرور هر کامپیوتر در شبکه لازم است تا بر نوع عملکرد خود تصمیم گیری کند. این فرآیند تصمیم گیری، کنترل ایستگاه کاری یا سرور می گویند. شبکه هایی از نوع نظیر به نظیر برای استفاده در مکان هایی می باشند که تعداد افراد آن زیادتر از ۱۰ تا نباشد.

سیستم عامل هایی نظیر Windows for Workgroup یا Windows NT Workstation، Windows 9X نمونه هایی از سیستم ها با توانایی ایجاد شبکه های نظیر به نظیر می باشند. در شبکه های نظیر به نظیر هر فردی مشخص  کننده آن است که در روی سیستم خود چه اطلاعاتی می تواند در شبکه به اشتراک بگذارد. این وضعیت مثل آن است که هر کارمندی مسئول مواظبت از اسناد خود است.

در نوع دیگر شبکه ها یعنی شبکه های مبتنی بر سرور، به تعداد محدودی از کامپیوتر ها وظیفه عمل به عنوان سرور داده خواهد شد. در سازمان هایی که دارای بیشتر از ۱۰ فرد در شبکه خود می باشند، استفاده از شبکه های Peer to Peer نامناسب است و شبکه های مبتنی بر سرور ترجیح داده می شوند. در این شبکه ها از سرور خصوصی برای پردازش حجم بیشتری از درخواست های کامپیوترهای سرویس گیرنده مورد استفاده قرار می گیرد و آن ها مسئول حفظ امنیت اطلاعات هستند. در شبکه های مبتنی بر سرور، مدیر شبکه، مسئول کنترل امنیت اطلاعات شبکه می باشد و بر مشخص کردن سطوح دسترسی به منبع های شبکه کنترل می کند. به علت اینکه اطلاعات در همچین شبکه هایی فقط روی کامپیوتر یا کامپیوتر های سرور متمرکز می باشند، درست کردن نسخه های پشتیبان از آن ها آسان تر بوده و مشخص کردن برنامه زمان بندی مناسب برای ذخیره سازی و ایجاد نسخه های پشتیبان از اطلاعات به سهولت انجام می گیرد. در همچین شبکه هایی می توان اطلاعات را روی چند سرور حفظ کرد ، یعنی حتی زمانی که از کار می افتند محل ذخیره اولیه اطلاعات (کامپیوتر سرور اولیه)، اطلاعات هم چنان در شبکه موجود هستند و سیستم می تواند به صورت روی خط به فعالیت خود ادامه دهد. به این نوع از سیستم هاسیستم های یدکی یا Redundancy Systems گفته می شود.

برای اصتفاده از هر نوع از شبکه ها، به طور معمول سازمان ها از ترکیبی از شبکه های نظیر به نظیر و مبتنی بر سرور بهره گیری می کنند. به این نوع از شبکه ها، Combined Network یا شبکه های ترکیبی می گویند. در شبکه های ترکیبی ۲ نوع سیستم عامل برای احتیاجات شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال یک سازمان می تواند از سیستم عامل Windows NT Server برای به اشتراک گذاری اطلاعات اصلی و برنامه های کاربردی در شبکه خود استفاده نمایند. در این شبکه، کامپیوتر های Client می توانند از سیستم عامل ویندوز ۹۵ استفاده کنند. در این صپرت، کامپیوتر ها می توانند همچنین امکان دسترسی به اطلاعات سرور ویندوز NT، اطلاعات شخصی خود را هم با دیگر کاربران به اشتراک بزارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.