شکافهای امنیتی و مسائل مربوط به امنیت اطلاعات یکی از مواردی است که همه مجموعهها بدان اهمیت زیادی میدهند و به دنبال افراد آموزش دیده برای تأمین امنیت این بخش هستند. در این رابطه یکی از مشاغل مرتبط با علوم رایانه و بسیار پرطرفدار در عصر حاضر کارشناس امنیت شبکه و اطلاعات است. همه نهادها، سازمانها و شرکتها به این ردیف شغلی نیاز دارند و بازار کار خوبی دارد. به همین دلیل قصد داریم در ادامه به این سوال پاسخ دهیم که کارشناس امنیت شبکه کیست و چه وظایفی دارد؟
قبل از آنکه به بررسی اهمیت امنیت شبکه در شرکت ها و حضور یک کارشناس متخصص بپردازیم، لازم به ذکر است که شما می توانید از خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه مجموعه رایان پشتیبان برای تضمین امنیت و مانیتورینگ شبکه بهره مند شوید. در صورتی که قصد نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری را داشته و در این زمینه نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، می توانید در یک جلسه مشاوره تخصصی شبکه با متخصص شبکه های کامپیوتری رایان شرکت کنید. بهتر است که قبل از عقد قرارداد پشتیبانی شبکه از ریز خدمات امنیت شبکه و نحوه ارائه آن، آشنا شوید.
کارشناس امنیت شبکه کیست؟
متخصص امنیت شبکه در واقع در یک سازمان نقش مهمی را در ایجاد و بعد از آن نگهداری از سیستم مدیریتی امنیت اطلاعات برعهده دارد. این نیرو با استفاده از هوش و استعدادی و البته مهارتی که در این زمینه دارد از ابزارها و ترفندهای خاصی برای حفظ و ارتقاء امنیت یک شبکه استفاده میکند. مسدود کردن حملات سایبری و تأمین امنیت بخش مهمی از این شغل را تشکیل میدهد.
یک متخصص امنیت شبکه، محافظت از دادهها را از طریق تکنیکهای مختلفی انجام میدهد، تکنیکهایی مانند جستجوی نقاط ضعف، استفاده از سیستمهای نظارت بر شبکه برای کشف تخلف و سپس برخورد با هر موردی که یافت میشود.
حساسیت بالای این شغل یکی دیگر از مواردی که باید حتماً بدان اشاره کرد و به همین خاطر افراد مسئولیت پذیر و دارای دقت بالا به دنبال آن هستند.
تماس با ما : ۰۲۱۲۲۳۴۰۴۷۶
مهارتهای مورد نیاز برای کارشناس امنیت شبکه
افرادی که هیجان، حل مسئله و مسائل امنیتی را دوست دارند، این ردیف شغلی یک پیشنهاد عالی برای آنهاست. کسانی که توانایی به چالش کشیدن ذهن خود را دارند و از شغلهای معمولی فراری هستند؛ امنیت شبکه بسیار ایدهآل خواهد بود و بدون شک نظر انها را به خود جلب میکند.
در کنار اینکه تحصیل در علوم رایانه و مسائل مربوط به شبکه و آی تی، برخی مهارتهای فردی و تخصصی دیگر نیز وجود دارد که یک متخصص امنیت شبکه باید از آن برخوردار باشد. مهمترین این مهارتها عبارتند از:
- توانایی کافی در درک ابعاد یک مسئله و حل آن به بهترین شکل
- دارای شخصیت تحلیلگر و منطقی
- توانایی در درک اطلاعات و مباحث محرمانه و آنالیز آنها
- توانایی و دانش به روز در زمینه مسائل امنیتی، تهدیدات امنیتی جدید و تکنولوژیهای مرتبط
- دارای شخصیت صبور و منعطف در برابر فشار کاری
- آشنایی و تسلط کامل به مباحث مربوط به سیستمهای مدیریت امنیت اطلاعات
- آشنایی و تسلط کامل به مسائل مربوط به شبکه، فایروالها و مواردی از این دست
وظایف کارشناس امنیت شبکه و اطلاعات
به دلیل حساسیت بالای این شغل برای بسیاری اهمیت دارد که با وظایف آن آشنا شوند و بعد با دید بازتری که پیدا میکنند برای پیداکردن و استخدام شدن برای این ردیف شغلی اقدام کنند. به همین منظور در ادامه مهمترین و اساسی ترین وظایف متخصص امنیت شبکه و اطلاعات ذکر شده است:
- بررسی کامل ساختار شبکه، دادهها و سیستمهای نرم افزاری و سخت افزاری در یک مجموعه
- برنامه ریزی و تدوین مجموعه ای از راهکارها برای حفظ امنیت شبکه در لایههای متفاوت و سطوح مختلف
- بررسی باگها و نقاط ضعف موجود در سیستم امنیتی شبکه و رفع آنها
- بررسی تهدیدات امنیتی ممکن برای یک شبکه از جمله حملات هکرها و ویروس و حل آنها
- رفع نقاط ضعف امنیتی و بروزرسانی مربوط به آنتی ویروسها
- راه اندازی سیستمهای امنیتی و نظارت بر آنها به صورت مدام
- تهیه منظم گزارش مربوط به مسائل امنیتی شبکه
- انجام کامل کلیه وظایف محوله در این حیطه کاری
تماس با ما : ۰۲۱۲۲۳۴۰۴۷۶
مقدمات لازم جهت ورود به این شغل
همانگونه که اشاره شد تحصیلات دانشگاهی یکی از اولین مهمترین شرطها برای ورود به این شغل است. دانش آموختگان در اغلب رشتههای علوم رایانه اعم از مهندسی کامپیوتر، مهندسی IT و ارشد مهندسی فناوری اطلاعات به خصوص اگر گرایش امنیت اطلاعات داشته باشند امکان استخدام در چنین شغلی را خواهند داشت.
این شاخه یکی از جذابترین ردیفهای شغلی در بخش رایانه است اما در مقایسه با دیگر تخصصهای این حوزه با تواناییهای بیشتری نیاز دارد که در بخش مهارتها به آن اشاره شد. علاوه بر این افرادی که تحصیل کرده در این حوزه نیستند اما احساس میکنند تواناییهای لازم را دارند با گذراندن دورههای مربوطه و کسب مهارت میتوانند یک کارشناس امنیت شبکه و اطلاعات شوند. مدارک بین المللی نیز در این زمینه وجود دارد مانند CISSP، SECURITY+ و … که شانس هر فرد را برای استخدام به عنوان متخصص امنیت شبکه بسیار بالاتر خواهد برد.
البته شاید تحصیل شرط لازم باشد اما بخشی از این ماجراست و بخش مهم دیگر مربوط به تواناییهای فردی، آموزش از طریق دیگر راهها بجز تحصیل و علاقه است تا بتوان موفق شد. افراد زیادی هستند که علایق خود را ادامه داده، بدون اینکه مدرک دانشگاهی داشته باشند با گذراندن دورهها و کسب تجره وارد بازار کار شدهاند و افراد موفقی هم بدهاند.
حقوق کارشناس امنیت شبکه
بازار کار این شغل هیچگاه کساد نمیشود و از یک شرکت کوچک گرفته تا ارگان بزرگ دولتی به این ردیف شغلی نیاز مبرم دارد. با توجه به نوع استخدام، وسعت مجموعه و میزان ساعات کاری حقوق برای این کارشناسان متفاوت است. البته در کل به دلیل حساسیت بالا، کارشناسان این حوزه از مزایا و حقوق بسیار خوبی برخوردار هستند.
اگر به دنبال کاری هستید که توانایی حل مسئله و ذهن شما را به چالش بکشد و از هیجان برخوردار باشد، در عین حال توانایی تیم ورک و تحمل فشار و استرس را دارید، تخصص امنیت شبکه، دقیقاً همان چیزی است که به دنبال آن بودهاید. تنها سعی کنید اگر تحصیلات مرتبط دارید دانش خود را در این حیطه همیشه به روز نگه دارید و اگر هم تحصیلاتتان در این حوزه نیست برای دریافت مدرکهای مرتبط و آموزش اقدام کنید.
در انتها اینکه برای داشتن یک شغل خوب در هر حیطه و سطحی مسئولیتپذیری، قدرت انطباق، توانایی تیم ورک و توانایی حل مسائل کاری از اهمیت ویژهای برخوردارست. اگر به این شغل علاقه دارید و تواناییهای لازم را هم در خود میبینید؛ دانش خود را به روز کنید و سعی کنید با کسب تجربه و ساخت یک رزومه قوی شما اولین کسی باشید که یک مجموعه برای استخدام او را انتخاب میکند.