آموزش پیکربندی خودکار IPv6
در مطلب قبل توضیحاتی مختصر در مورد پروتکل IPv6 و انواع کلاس بندی آدرس آن بیان کردیم. در این مطلب نیز می خواهیم به آموزش پیکربندی خودکار IPv6 برای شما علاقه مندان به حوزه شبکه بپردازیم.
ساختار آدرس دهی در IPv6 به گونه ای طراحی شده است است که هر کامپیوتر این قابلیت را داشته باشد که به صورت خودکار بدون نیاز به کمک سرور DHCPv6 ،آدرس آی پی محلی خود را تنظیم نماید. فرایند تقریباً مانند حالتی ست که IPv4 از APIPA استفاده می نمایند. در خشک کردن با خودکار وقتی که کامپیوتری از پروتکل IPv6 پشتیبانی می کند، اول یک ارتباط شبکه ای به صورت زیر ایجاد می کند.
مراحل پیکربندی خودکار IPv6
- به صورت تصادفی: در این روش تولید ۶۴ بیت به صورت تصادفی یک آدرس آی پی موقتی ساخته می شوند که این آدرس به هیچ عنوان در سامانه اسم آدرس دامنه ثبت نمی شود و برای اتصال به اینترنت نیز مورد استفاده قرار نمی گیرد. معمولا این آدرس آی پی ای جهت جلوگیری از هک شدن سیستم تغییر می کند. در ویندوز ۱۰ نیز به صورت پیش فرض از این روش استفاده شده است.
- با استفاده از این مک آدرس آداپتور شبکه: در روش تولید ۶۴ بیت با استفاده از مک آدرس آداپتور شبکه، با توجه به این که ی مک آدرس ها ۴۸ بیتی می باشند و در اینجا می بایست به استاندارد ۶۴ بیتی تبدیل شوند جهت ایجاد شناسایی واسط عملیات به این صورت است که سیستم عامل ۴۸ بیت آدرس یک دستگاه را می گیرد به میانه این چهل و هشت بیت، ۱۶ بیت اضافه میکند و در نهایت مقدار بیت هفتم را معکوس می نمایند.
مرحله دوم: در این مرحله سیستم باید مطمئن شود که دارای یک آدرس آی پی در شبکه می باشد.
مرحله سوم: برای سیستم این سوال پیش می آید که جهت ارائه اطلاعات پیکربندی وجود دارد یا خیر؟ این سوال به عنوان درخواست از روتر RS شناخته شده است در صورتی که در پاسخ به این درخواست اطلاعات پرس و کوله کردند میزبان یا RA داده شود، کامپیوتر میتوانند از همه اطلاعات مانند آدرس آی پی های سرور سامانه اسم دامنه و همچنین پیشوند های شبکه استفاده نمایند این روند که کشف پیشوند نام دارد این اجازه را به کامپیوتر می دهد برای ایجاد لینک محلی از پیشوند استفاده کنند.
با توجه به اینکه روی کامپیوتر این قابلیت را دارد که آدرس آی پی جهانی وی با لینک محلی را استفاده نمایند، معمولا سرور DHCPv6 تنها او به آدرس IPv6 که برای دریافت آدرس ثابت، میزبان ها به آن نیاز دارند و این آدرس در اختیار آنها قرار می گیرد. به عنوان مثال سرورهای سامانه نام دامنه و وب سرور قادر هستند آدرس های IPv6 ایستا مربوط به خود را از سرورDHCPv6 دریافت نمایند.
دقت داشته باشید روند تخصیص آدرس آی پی در شبکه های بزرگ، دلار زیرساخت آدرس آی پی می توانند خیلی سریع تبدیل به یک موجودیت بسیار پیچیده و غیر قابل کنترل شود. سامانه مدیریت آدرس آیپی (IPAM) سرنام IP address management system قادر است به عنوان محصولی مستقل یا جایگذاری شده داخل دیگر محصولات مانند ویندوز سرور، روند برنامه ریزی، نظارت بر آدرس دهی ip درون شبکه به همچنین استقرار آن را به عهده بگیرد.
ابزارهای IPAM این توانایی را دارند که محدوده آدرس آی پی به صورت خودکار تعیین، تفکیک و رزرو نماید و همچنین اطلاعات را با رکوردهای سامانه نام دامنه یکپارچه کند، موارد استثنا را مشخص ننماید و در آخر نظارتی مستمر بر موارد امنیتی ، اشکال زدایی و بزرگ شدن شبکه ایجاد نماید.
حال می باست به سراغ لایه ۴ مدل OSI برویم . در اینجا پورت ها جهت تشخیص یک برنامه کاربردی، موقعی که برنامه تلاش می کند با یک میزبان از راه دور ارتباط برقرار کند، مورد استفاده قرار می گیرد.