نحوه بیشتر کردن قدرت سیگنالهای روتر و سرعت وایفای
در این مطلب می خواهیم در مورد نحوه بیشتر کردن قدرت سیگنالهای روتر و سرعت وایفای توضیحات و نکاتی را برای شما ارائه کنیم. روشهای بسیاری برای بیشتر کردن سرعت وایفای و قدرت سیگنالهای رادیویی روترها وجود دارد.که ما به برخی از این روش ها در ادامه اشاره خواهیم کرد. همراه ما باشید.
اما همراه ترفندهای آسانی مثل عوض کردن مکان روتر در منزل یا تغییر باند رادیویی و همینطور ترفندهای نرمافزاری مثل بروزرسانی فریمویر، اولویتبندی ترافیک شبکه و بهره گیری از ۲ فرکانس رادیویی جوابگو نخواهد بود یا این که سرعت وایفای را در حد انتظارمان بیشتر نمی کند.
حالا، در این جا ما قصد داریم یک ترفند سختافزاری اسان اما بسیار اثر گذار را به شما معرفی کنیم.
زمانی که سرعت وایفای یا قدرت سیگنالهای رادیویی مودم روتر یا روتر بیسیم کم باشد؛ یکی از علت های آن میتواند آنتنهای خارجی دستگاه باشند. بعضی وقتها مودم روتری که به وسیله شرکت ارائهدهنده اینترنت عرضه شده یا مودم روتری که خودمان از بازار خریداری کرده ایم؛ آنتنهای خارجی قوی ندارد و در صورتی که از یک اتصال اینترنت پرسرعت و خیلی خوب بهره مند می شویم اما روی وایفای اینترنت کم است.
آنتنهایی با قدرت ۲ یا ۳ دسیبل، به شکل معمول سیگنالهای رادیویی ضعیفی دارند که بیشتر از ۱۰ متر به شکل مستقیم و در صورت نبودن مانعی، برد اثرگذاری ندارند. آنتنهای خارجی ۵ دسیبل هم اگرچه قدرتی بهتر از قبلیها دارند اما باز هم برای بعضی از ساختمانها و کاربران ضعیف محسوب می شوند. قویترین آنتن خارجی که به شکل پیشفرض روی روترهای بیسیم نصب گردیده است؛ آنتن Omni-directional با قدرت ۵dBi می باشد.
آپدیت آنتنهای خارجی
پس، یکی از روشهای اثر گذار در بیشتر کردن قدرت سیگنالهای رادیویی؛ ارتقای آنتن مودم روتر یا روتر بیسیم می باشد. بعضی مدلها از آنتنهای خارجی جداشدنی سود میبرند که به کاربر این اجازه را خواهد داد به سادگی باز شده و با آنتن دیگری جایگزین گردند.
بنابر این ، چنان چه مودم روتر یا روتر بیسیم شما ۲ یا ۳ آنتن با قدرت ۲dBi یا ۳dBi دارد (حتی در بعضی مواقع آنتنهای ۵dBi)؛ میتوانید تمامی آنتنها را با آنتنهای جدید قدرتمندتری مانند ۷dBi یا ۹dBi عوض کنید.
آنتنهای Omni-directional با قدرت ۹dBi از طول زیادتری برخوردار هستند که در عوض میتوانند برد اثر گذار تری به صورت مستقیم خواهند داشت. هر چقدر dBi آنتنها بیشتر شود؛ عرض سیگنالهای رادیویی پایین تر اما قدرت و برد آنها زیادتر خواهد شد. بنابر این ، چنان چه در فاصله دوری از مودم روتر قرار دارید؛ بعضی وقتها فقط راهحل بهبود وایفای؛ نصب یک آنتن Omni-directional داخلی با قدرت ۹dBi و حتی زیادتر است.
آزمایشها و تجربههای کاربری بهره گیری از آنتنهای ۹dBi نشان میدهد که سرعت وایفای بعضی وقتها تا ۵ برابر بیشتر می شود و اینترنتی با کم ترین تاخیر، لگ و نویز دریافت خواهد کرد. برای نمونه، روتر ایسوس RT-N۱۴UHP که از سه آنتن ۹dBi سود میبرد؛ یکی از مناسب ترین و سریعترین روترهای سری N در بازار به شمار می رود. شرکتهای بسیاری در بازار آنتنهای پرقدرت ۷dBi یا ۹dBi ارائه میکنند. میتوانید آنتنهایی از برندهایی مثل ایسوس، تیپیلینک،سیسکو، امپد، دیلینک و نتگیر بخرند و روی روتر نصب و راه اندازی کنید. دوما نباید مارک روتر با مارک آنتنها برابر باشد. هزینه ی آنتنهای داخلی ۹dBi بسیار گران نیست. با هزینهای در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی میتوانید صاحب آنتنهایی شوید که برای همیشه مشکل وایفای و سیگنالدهی شما را از بین خواهد برد.
مطلب مرتبط: