با انواع شبکه های سخت افزاری خانگی بیشتر آشنا شوید

با انواع شبکه های سخت افزاری خانگی بیشتر آشنا شوید

در این مطلب می خواهیم شما را با انواع شبکه های سخت افزاری خانگی بیشتر آشنا کنیم. ما در اینجا از وسایل ارتباطی چه بی سیم و چه با سیم می پردازیم و همین طور اینکه سرعت آنها از گذشته تا به الان چه فرقی کرده است ، در ادامه با توضیحات بیشتر این زمینه همراه ما باشید.

با انواع شبکه های سخت افزاری خانگی

برخی از توانایی ها و کارایی های روتر در شبکه را هم آموختیم و حالا در ادامه می خواهیم با بعضی دیگر از امکاناتی که مودم روترها یا روترها به همراه دارند آشنا شویم.

روترهای خانگی قابلیت نقش یک سوئیچ را دارند. شبکه قطعه ی سخت افزاری که سوئیچ نام دارد و ارتباط میان  کامپیوترهای موجود بر روی یک شبکه را فراهم می سازد، بدون ابزارها سوئیچ می توانند از طریق روتر با اینترنت ارتباط برقرار نمایند اما قادر به ارتباط با همدیگر نمی باشند، آسان تر بگیم شما نمی توانید یک فولدر روی هارد دیسک خود را با کامپیوتر دیگری بر روی شبکه خانگیتان به اشتراک بگذارید و یا یک فایل را از روی کامپیوتر دیگری در همان شبکه به روی کامپیوتر خود رونوشت کنید.

بعضی از روترها دارای ۴ پورت اترنت (Ethernet) می باشند که به شما این امکان را خواهند داد که ۴ ابزار گوناگون را از طریق کابل و با کمک این پورت ها به روتر متصل کنید. چنان چه به پورت های اترنت زیادتری نیاز دارید لازم است روتر خود را قوی تر و روتری با پورت بانک بالاتر ایجا نمایید یا اینکه می توانید یک سوئیچ خاصی تهیه کنید.

در نظر داشته باشید تنها در حالی که تعداد پورت های اترنت روتر شما برای ارتباط تجهیزات از طریق کابل با روتر کافی نیست احتیاج به ارتقا روتر خواهید داشت، برای مثال چنان چه یک پرینتر تحت شبکه و یک دسکتاپ دارید که از طریق کابل به روتر متصل می گردد، و باقی تجهیزات از طریق ارتباط بی سیم به روتر اتصال پیدا می کنند همه ی این تجهیزات قادر به ارتباط با همدیگرند، یعنی روتر برای واسایلی که به شکل وایرلس هم به آن متصل می شوند هم نقش سوئیچ را دارد. ولی حالا اجازه دهید به سوئیچ ها نگاهی اختصاصی کنیم و کاربردشان در شبکه را برای شما بگیم.

علیرغم این که حضور چهار پورت اترنت بر روی روتر برای بسیار  از افراد کفایت می کند، اما همان گرونه که اطلاع دارید در طول ده سال گذشته بسیاری ابزارهای گوناگون خانگی با کاربردهای مختلف توانایی اتصال به شبکه را دارند. این روزها داشتن چند کامپیوتر، مدیا سنتر، چند کنسول، پرینتر و حتی فایل سرور در یک خانه چیز عجیبی نمی باشد و در مواقعی احتمال دارد تجهیزاتی که احتیاج به ارتباط به شکل LAN یا همان از طریق کابل را پیدا می کنند بیشتر از پورت های روتر شوند. چنان چه شما به آن مرحله رسیدید که ۴ پورت پشت روتر پاسخ گوی کارتان نمی باشد می توانید یک سوئیچ، با ۸ یا ۱۶ پورت دیگر ایجاد نمایید.

قبلاً بعضی مردم استفاده از هاب را به سوئیچ ترجیح می دادند. هاب یک وسیله ی ساده ی شبکه می باشد که ترافیکی را که به سمتش می آید، به هیچ عنوان مدیریت نمی کند و مورد آزمایش قرار نمی دهد. بسیار ساده هاب یک وسیله نه چندان باهوش می باشد در صورتی که سوئیچ بر پاکت های شبکه نظارت می کند و به شکل فعال آن ها را هدایت می کند. هاب قابلیت مدیریتی در گذشته نداشت در بیشتر مورد ها میان پاکت ها تصادم پدید می آمد که سبب کم شدن کارایی شبکه خواهد شد. با این حال چرا کاربران هاب را به سوئیچ ترجیح می دهند؟ هاب ها به طور کلی ارزان تر از سوئیچ ها بودند اما در طول ۱۰ سال قبل قیمت سوئیچ ها به اندازه ای کم شده است که امروزه برند های خیلی نادری تولید هاب انجام می دهند چون خریدار چندانی ندارند و افراد کمی حاضر به استفاده از آنها در شبکه ی خود می باشند.

حالا به بحث سوئیچ ها برمی گردیم، سوئیچ ها یک روش ارزان و مناسب می باشند تا بتوانید ظرفیت شبکه ی خانگی خود را بیشتر کنید. چنان چه تعداد پورت های پشت روتر یا مودم روتر شما برای مسیله های احتیاج ارتباط با کابل یا همان LAN کفایت نمی کند آسان ترین کار ایجاد یک سوئیچ با تعداد پورت لازم می باشد. پس از ایجاد سوئیچ ارتباط همه وسایل اتصال دهنده به روتر را با آن قطع نموده و کابل آنها را به سوئیچ متصل می کند و بعد  سوئیچ را به روتر اتصال می دهد. در نظر داشته باشید که سوئیچ به هیچ وجه نمی تواند جایگزین روتر شما شود و جایگاه و تواناییش در شبکه متفاوت می باشد.

تفسیر سرعت های مختلف شبکه:

حالا که عکس مشخص واضحی از اجزای موجود در یک شبکه ی خانگی و کاربرد هر کدام بدست آوردید و اطلاع دارید که چیدمان شبکه ی شما از نظر فیزیکی می بایست چگونه باشد اجازه دهید در مورد مفاهیم سرعت در شبکه حرف بزنیم. برای تفسیر معنی های سرعت شبکه، ما بحث را به ۲ بخش تقسیم می کنم سرعت در ارتباط های اترنت یا ارتباط هایی که از طریق کابل انجام می شود و سرعت به روش ارتباطات وایرلس یا همان Wi-Fi، و اول به بحث در مورد اترنت می پردازیم.

پروتکل اولیه اترنت در حال حاضر ۳۰ سال سن دارد و در بیشترین سرعتش به ۱۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است. اترنت سریع یا Fast Ethernet در سال ۱۹۹۵ معرفی گردید و سرعت این پروتکل به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه بیشتر شده است کمی بعد در ۱۹۹۸ گیگابیت اترنت معرفی شد اما تا این چند روز پیش نتوانست توجه افراد را به خود جلب کند و همان گونه که از اسم گیگابیت اترنت مشخص است سرعت آن به ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است.

نکات بعدی این که ممکن است بر روی بسته بندی تجهیزات تحت شبکه عبارتی مثل ۱۰/۱۰۰ یا ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ را ببینید، این عبارت نشان می دهد ابزار ذکر شده از چه نسخه ای از اترنت پشتیبانی می کند و با آن سازگاری دارد.

برای این که به حداکثر سرعت اترنت در شبکه ی خانگی دست یابید لازم است تمامی وسیله های شبکه ی شما از این میزان سرعت پشتیبانی بهره ببرند. برای مثال تصور کنید یک مدیا سرور با کارت شبکه ای که از گیگابیت اترنت پشتیبانی می کند را در یکی از اتاق های خانه دارید، یک کنسول بازی هم در اتاق نشیمن دارید که به کارت شبکه با پشتیبانی از گیگابیت اترنت مجهز می باشد. حالا هر دوی این ها را برای این که با هم ارتباط داشته باشند به سوئیچی اتصال می دهید که از اترنت ۱۰/۱۰۰ پشتیبانی نماید در همچنین شرایطی هر دو وسیله  سرعتشان به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه کم می شود چرا که سوئیچ شما از حداکثر سرعت لازم پشتیبانی نمی کند و لازم است سوییچی با پشتیبانی از گیگابیت اترنت تهیه نمایید.

چنان چه در شبکه ی خود فایل های بزرگ جا به جا نمی کنید و به ویدیو های با کیفیت نگاه نمی کنید احتیاجی به رفتن به سمت گیگابیت اترنت و قوی کردن سخت افزار نیست و احتیاج شما با اترنت ۱۰/۱۰۰ هم برطرف می شود.

تفسیر سرعت های مختلف Wi-Fi:

سرعت های مختلف وایفای با یک کلمه تعیین می گردند نه یک عدد. در مورد اترنت همان گونه که اشاره کردیم به آسانی یک عدد، نسخه و سرعتش را تعیین می کرد. ولی در مورد وایفای ما با یک کلمه که با عبارت IEEE 802.11 همراه است رو به رو هستیم.

۸۰۲.۱۱g: بروز رسانی است که پس از نسخه ی b عرضه گردیده و حداکثر سرعت در آن به ۵۴ مگابیت در ثانیه می رسد، که البته ۲۲ مگابیت بر ثانیه از آن برای از بین بردن ارورها و افت سیگنال در نظر گرفته شده است. این ورژن هم مثل ورژن های قبل از تداخل با تجهیزات تحت باند ۲.۴ گیگاهرتز اذیت می شوند.

۸۰۲.۱۱b: نخستین ورژن مورد استفاده قرار گرفته به وسیله عموم کاربران می باشد. حداکثر قابلیت سرعت منتقل کردن وسیله های تحت وایرلس ۸۰۲.۱۱b برابر با ۱۱ مگابیت است، اما سرعت تحت یک فاکتور دیگر یعنی قدرت سیگنال دریافتی هم می باشد. در واقع کاربران فقط می بایست توقع ۱ تا ۵ مگابیت بر ثانیه را داشته باشند. وسایلی که بر مبنای ۸۰۲.۱۱b می باشند از تداخل با مانیتورهای کودک،تلفن های بی سیم ابزارهای بلوتوث، و دیگر وسیله هایی که از باند ۲.۴ گیگاهرتز استفاده می کنند اذیت می شوند.

۸۰۲.۱۱ac: بروز رسانی بسیار وسیعی به شما می آید که کانال های گسترده تری را با خود به همراه دارد و از نظر سرعت خیلی سریع تر می باشد، چقدر سریع تر؟ مدل هایی از آن وجود دارند که می توانند سرعت یک گیگابیت بر ثانیه را برای شما به ارمغان آورند.

۸۰۲.۱۱n: یک بروز رسانی عمده و بزرگ برای استانداردهای وایفای به شمار می رود، و تجهیزات تحت آن می توانند از چندین آنتن برای عمل کردن تحت هر دو باند ۲.۴ گیگاهرتزی و ۵ گیگاهرتزی بهره گیرند. سرعت تئوری آن ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه بوده اما در اصل بر حسب قدرت سگینال و پس از رفع ارورها می توانید از آن سرعت ۱۰۰ الی ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه را انتظار داشته باشید.

دوباره و دقیقاً مثل اترنت چنان چه شما یک مودم با پشتیبانی از ارتباط وایرلس ۸۰۲.۱۱n دارید اما ماژول وایرلس یا کارت وایرلس لپ تاپ شما از وایرلس ۸۰۲.۱۱g پشتیبانی نماید سرعت ارتباطی شما با شبکه به حداکثر سرعت مربوط به ۸۰۲.۱۱g محدود می شود. از دیگر نکات در این است که تلاش کنید در استفاده از تجهیزات که تحت وایرلس ۸۰۲.۱۱b می باشند پرهیز نماید، شما بر روی شبکه می بایست از یک سطح رمزنگاری برای ارتباط استفاده کنید و این سطح رمزنگاری بر حسب زیرترین وسیله موجود بر روی شبکه است. ارتباط وایرلس ۸۰۲.۱۱b دارای سطح رمزنگاری خیلی ضعیف و نفوذ پذیری می باشد و احتمال دارد امنیت شما را به مخاطره بیفتد، چنان چه روتر قدیمی روی شبکه دارید یا وسیله ای دارید که شما را وادار می سازد از رمزنگاری WEP استفاده نماییدکه به سادگی می توان به آن نفوذ کرد در حال حاضر زمانش فرا رسیده که به فکر قوی کردن آن ها باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.