تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم

تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم

ایجاد شبکه کامپیوتری در دنیای امروز یکی از ضروری‌ترین خدماتی است که در اختیار شرکت‌ ها، سازمان‌ ها و مؤسسات مختلف قرار می‌گیرد که در کمترین زمان بتوانند عملکرد بهتر و کنترل بیشتری در زمینه کاری خود داشته باشند. شبکه کامپیوتری درواقع ایجاد ارتباط بین دستگاه‌ های مختلف از جمله کامپیوتر، لپتاپ، مودم، پرینتر، دستگاه فکس و… است.

این مقاله جهت آشنایی بیشتر شما با شبکه کامپیوتری است که در این راستا می‌خواهیم تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم، مهم‌ترین کاربرد‌ های آن را بدانیم و در آخر دوره‌ های آموزشی شبکه کامپیوتری توسط رایان پشتیبان را به شما معرفی کنیم.

تجهیزات شبکه

تجهیزات شبکه به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند؛ تجهیزات پسیو شبکه و تجهیزات اکتیو شبکه. تجهیزات پسیو مربوط می‌شود به بخش غیرفعال و سخت‌افزاری شبکه که برای انتقال اطلاعات به برق نیاز ندارد و وسایلی چون کابل شبکه، داکت، سوکت یا کانکتور، رک، پچ کورد، پچ پنل و غیره را شامل می‌شود. تجهیزات اکتیو برای کار کردن به برق احتیاج دارند. کارت شبکه، سوئیچ، روتر یا مسیریاب، فایروال، مودم، پرینت سرور تعدادی از وسایل مربوط به این بخش است.

تجهیزات پسیو شبکه

همان‌طور که اشاره کردیم تجهیزات پسیو شبکه کامپیوتری شامل وسایلی است که بدون نیاز به جریان برق کار می‌کنند. در این بخش مهم‌ترین تجهیزات پسیو شبکه را بررسی می‌کنیم.

کابل شبکه

یکی از ضروری‌ترین تجهیزات شبکه کابل است که شامل ۸ رشته سیم می‌شود. کابل کشی برای برقراری ارتباط بین کامپیوتر و سوییچ شبکه انجام می‌شود. علاوه بر آن، در خطوط تلفن و اینترنت شبکه از کابل شبکه استفاده می‌شود.

سوکت شبکه

برای اینکه تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم لازم است اصلی‌ترین وسایل راه‌ اندازی شبکه را معرفی کنیم که یکی ازآن‌ ها سوکت است. سوکت شبکه، وسیل های است که به کابل متصل شده و به برای اتصال کابل به سوییچ و کامپیوتر به منظور کاربرد دارد. سوکت فیبر نوری یا کانکتور فیبر نوری شبکه، به منظور اتصال فیبر نوری به تجهیزات دیگر کامپیوتر به کار می‌رود.

فیبر نوری

برای انتقال داده‌ ها و سیگنال‌ ها از فیبر نوری استفاده می‌شود. مزیت فیبر نوری، قابلیت انتقال اطلاعات و سیگنال‌ ها با سرعت بالا و در مسافت‌ های طولانی است. فیبر‌ های نوری امروزه نقش مهمی در گسترش شبکه کامپیوتری، اینترنت و مخابرات دارند

رک شبکه

رک به محفظه ‌ های فلزی با در شیش های گفته می‌شود که تجهیزاتی مانند روتر‌ ها و سوییچ‌ ها در آن‌ ها نگهداری می‌شود. رک‌ ها دارای هواکش و قفل و چرخ هستند و با توجه به نیاز و گستردگی شبکه، در ابعاد مختلفی وجود دارند. مثلاً برای شبکه‌ های کوچک رک ۵ الی ۶ واحدی مناسب است. این دسته از تجهیزات پسبو می‌توانند دیواری یا ایستاده باشند.

پچ پنل

همان‌طور که گفتیم در این مقاله قرار است تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم. یکی از آن تجهیزات که کاربرد جالبی دارد پچ پنل است. این وسیله نقش ارگنایزر را دارد و در رک‌ ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این صورت که تعداد زیادی از کابل‌ های موجود در محفظه که به سوییچ اتصال دارد جمع‌آوری و مرتب می‌کند.

کارت شبکه کابلی

کارت شبکه وسیل های است که برقراری ارتباط کابل شبکه با دیگر تجهیزات شبکه را فراهم می‌کند. کابل شبکه توسط سوکت شبکه به کارت شبکه متصل می‌شود.

تجهیزات اکتیو شبکه

همان‌طور که گفتیم تجهیزات اکتیو شبکه شامل وسایلی می‌شود که با برق کار می‌کنند و به نرم‌افزاری شبکه کامپیوتری را پوشش می‌دهند. در ادامه می‌خواهیم با معرفی بعضی وسایل خدمات اکتیو شبکه، تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم.

روتر

روتر‌ ها یکی از با اهمیت‌ترین تجهیزات شبکه هستند که باید بشناسید. وظیفه روتر‌ ها برقراری ارتباط میان شبکه‌ های مختلف و شناسایی آی پی‌ ها است.

سوئیچ شبکه

سوییچ توسط کابل به کامپیوتر مرتبط می‌شود تا ارتباط فیزیکی بین کامپیوتر‌ ها فراهم شود. در هر شبکه کامپیوتری، سوئیچ شبکه نقش اساسی و بنیادی دارد. به طوری که با وجود سوییچ شبکه، کاربران مختلف می‌توانند اطلاعاتی را به طور همزمان از طریق شبکه ارسال کنند. مزیت آن این است که مشکل ترافیک در شبکه ایجاد نمی‌شود و سرعت دستیابی کاربران به خاطر سرعت ارسال پیام توسط دیگر کاربران دچار اختلال نخواهد شد. دارای انواع مختلفی است. یکی از انواع آن‌ ها، سوییچ‌ های LAN هستند که ارتباط‌ های شبکه میان دو دستگاه که به هم متصل هستند را موجب می‌شود.

اکسس پوینت

اکسس پوینت تجهیزاتی بوده که از لحاظ کارایی مانند سوییچ‌ ها هستند و موجب برقراری ارتباط بین کامپیوتر از طرق شبکه بدون سیم.

سرور‌ ها

سرور‌ ها که از مهم‌ترین قسمت‌ های شبکه هستند، کار سرویس‌رسانی در شبکه را انجام می‌دهند. سرور‌ ها در ابعاد متفاوت از نظر کارایی تولید می‌شوند.

مودم

مودم‌ ها نیز از شناخته‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزات شبکه است که به منظور برقراری ارتباط با استفاده از اینترنت به کار می‌رود.

سرور‌ ها

در صورتی که قد داریم تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم باید حتماً در مورد سرور‌ ها بدانیم. یکی از مهم‌ترین بخش‌ های تجهیزات شبکه سرور‌ ها هستند. این سرور‌ ها وظیفه سرویس‌رسانی را دارند و با توجه به نتورک‌ های متفاوت در ابعاد با کارایی‌ های متفاوت تولید می‌شوند.

با تجهیزات شبکه بیشتر آشنا شوید

کاربرد‌ های شبکه

شبکه با توجه به گستردگی و ابعاد، کاربرد مختلفی دارد که در ادامه به بعضی از آن‌ ها با ذکر مثال اشاره می‌کنیم.

شبکه خانگی

یک مثال مهم در مورد شبکه‌ های خانگی، راه‌ اندازی شبکه به واسطه اتصال مودم و موبایل یا کامپیوتر است.

 

شبکه دفاتر کوچک

بسیاری از دفاتر کوچک بین لپ‌تاپ، کامپیوتر، پرینتر و مودم و… شبک های ایجاد می‌کنند تا بتواند ارتباطی بین پرینتر و لپتاپ و کامپیوتر را برقرار کند و از اینترنت مودم برای این کار استفاده کند.

شبکه شرکت‌ های متوسط

شرکت‌ های بازرگانی بهترین مثال برای این کاربرد هستند. این شرکت‌ ها ده‌ ها لپ‌تاپ، دستگاه ساعت زنی و… دارند. برقراری ارتباط بین دستگاه ساعت زنی و لپتاپ‌ های شرکت یک شبکه ایجاد می‌کند که به منظور ثبت ساعات ورود و خروج کارکنان کاربرد دارد. از طرفی نرم‌افزار‌ های مختلفی در شبکه به صورت اشتراکی بین کارکنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شبکه شرکت‌ های بزرگ

اگر تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم متوجه خواهیم شد که میزان استفاده از هریک به گستردگی شبکه بستگی دارد. شبکه شرکت‌ های بزرگ به تجهیزات بیشتری احتیاج دارند. برای مثال کارخان های را در نظر بگیرید که دفتر‌ های مختلفی در شهر‌ های مختلف دارد. بین تمام آن‌ ها شبکه ایجاد می‌شود و همه شعبه‌ ها یک نرم افزار مالی مشترک دارند.

شبکه‌ های صنعتی

این شبکه‌ ها بسیار گسترده‌تر بوده و از کاربرد‌ های مهم شبکه است. برای مثال شرکت آب منطق های شیراز را در نظر بگیرید که یک شبکه بزرگ بین مخازن، دفاتر و سد ایجاد کرده است. وجود شبکه در این سازمان امکان کنترل میزان مخازن و باز و بسته کردن سد و… را کنترل کند.

شبکه نظارت تصویری

یکی از بهترین مثال‌ هایی که می‌توان برای شبکه نظارت تصویری زد که امکان کنترل تمام دوربین‌ های کشور را برای این سازمان فراهم می‌کند.

شبکه مخابراتی

این شبکه بسیار گسترده بوده و شبکه اپراتور های تلفن همراه مانند ایرانسل از جمله مثال‌ هایی است که برای این کاربرد گسترده شبه می‌توان زد. شبکه اپراتور تلفن همراه از میلیون‌ ها دستگاه تشکیل شده است و هر کدام از موبایل‌ های ما درواقع یکی از بخش‌ های شبکه است.

کاربرد‌ های شبکه بسیار گسترده‌تر بوده که با هدف برای نظارت بهتر، عملکرد سریع‌تر و آسان‌تر را هاندازی می‌شوند. پس از اینکه سعی کردیم تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم و کاربرد‌ های آن را گفتیم، می‌خواهیم شما را با آموزش راه‌ اندازی شبکه آشنا کنیم.

آموزش راه اندازی شبکه

شرکت رایان پشتیبان که سال‌ ها است کار خدمات و پشتیبانی شبکه را ارائه می‌دهد به تازگی فعالیت خود را در زمینه آموزش شبکه آغاز کرده است. در صورتی که علاقه‌مند به یادگیری خدمات شبکه هستید و یا می‌خواهید از طریق آموختن یک تخصص کاربردی جهت ورود سریع به بازار کار بهره‌مند باشید می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، خدمات شبکه را از طریق دوره‌ های آموزشی رایان پشتیبان فرا بگیرید.

دوره‌ های آموزش خدمات رایان پشتیبان

به طور کلی مهم‌ترین دوره‌ های شبکه کامپیوتری شامل سه دوره +Network، دوره مایکروسافت و دوره سیسکو می‌شود که در ادامه برای آشنایی شما، توضیح مختصری در مورد هر یک داد هایم.

دوره +Network

این دوره پیش‌نیاز تمام دوره‌ های آموزشی شبکه است و برای آموزش دوره‌ های سیسکو و مایکروسافت باید حتماً این دوره را فرا بگیرید. در ضمن با یادگیری این دور می‌توانیم تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم. این دوره شامل مفاهیم مربوط به موارد زیر می‌شود:

  • توپولوژی شبکه
  • پروتکل‌ های مربوط به شبکه
  • انواع تجهیزات، لایه‌ های شبکه
  • کابل‌ های شبکه و…

دوره مایکروسافت Microsoft

بخش عظیمی از شبکه‌ های کامپیوتری مربوط به شبکه‌ های ویندوز است که آموزش‌ های این دوره هم مبتنی به فراگیری همین مسأله است. دوره مایکرؤسافت با نام‌ های MCSA و MCSE معرفی می‌شود.

دوره سیسکو

این دوره شبکه کامپیوتری، تخصصی‌تر و گسترده‌تر است و افرادی که دوره سیسکو را آموزش می‌بینند و در آن تخصص لازم را کسب می‌کنند می‌توانند در سطوح حرف های‌تر مانند شبکه‌ های صنعتی مشغول به کار شوند. این دوره که سطوح و گرایش‌ های مختلفی دارد، مباحث ابتدایی تجهیزات شرکت سیسکو را آموزش می‌دهد.

جهت ثبت نام در دوره آمورش شبکه رایان پشتیبان روی لینک زیر کلیک فرمایید:

ثبت نام دوره آموزش شبکه

در آخر

در مطالب فوق سعی کردیم تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم و دید گسترده‌ تری نسبت به خدمات شبکه داشته باشیم. از طرفی با اشاره به بعضی کاربرد‌ های شبکه متوجه شدیم که در دنیای امروز راه‌ اندازی شبکه و خدمات مربوط به آن ضرورت دارد. نیاز روزافزون جامعه به ارائه خدمات شبکه کامپیوتری بسیاری از افراد را به فراگیری تخصص شبکه سوق می‌دهد. اگر شما هم جزء افرادی هستید که به آموزش شبکه کامپیوتری نیاز دارید و به دنبال یک مؤسسه آموزشی معتبر و باتجربه هستید، شرکت رایان پشتیبان می‌تواند دوره‌ های لازم در این زمینه را با کیفیت بالا به شما ارائه دهد. شما پس از یادگیری دوره‌ های شبکه می‌توانید وارد بازار کار شده و در سازمان‌ ها و شرکت‌ های مختلف مشغول به کار خدمات شبکه شوید.

۲ Comments to “ تجهیزات شبکه را بیشتر بشناسیم”

  1. رسولی says :پاسخ

    مطلب بسیار مفید و جامعی بود با تشکر

  2. هادی جمور says :پاسخ

    عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.