برای راه اندازی شبکه باید زیر ساخت های لازم در مجموعه یا ساختمان پیاده سازی شود که اصطلاحا به آن پسیو شبکه گفته می شود. رایان پشتیبان یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه است که به خوبی توانایی اجرای پسیو شبکه را دارد و کاربران می توانند برای اجرای شبکه در شرکت خود از خدمات پسیو شبکهرایان پشتیبان استفاده کنند. اما برای اجرای پسیو شبکه نیاز به متخصصین توانمند است که بتوانند مراحل مختلف اجرای زیر ساخت را به بهترین شکل ممکن انجام دهند تا شبکه در هنگام کار با مشکلی مواجه نشود.
خدمات پسیو شبکه
به بخش های مربوط به زیر ساخت شبکه، پسیو گفته می شود که معنی لغوی آن غیرفعال است. زمانی که تیم متخصص رایان پشتیبان کار اجرای پسیو شبکه را به پایان برسانند تا زمانی که بخش مربوط به اکتیو فعال نشود نمی توان از شبکه هیج استفاده ای کرد. در این بخش هیچ گونه سیگنال یا داده ای را نمی توان بین سیستم ها انتقال داد و این بخش فقط شامل نصب تجهیزات پسیو شبکه، کابل کشی، ترانکینگ، راه اندازی تلفن سانترال، برق و یو پی اس است. راه اندازی کامل شبکه همچنان صورت نگرفته است و برای این کار باید بخش اکتیو شبکه هم به اجرا درآید.
۱. کابل کشی برای اجرای پسیو شبکه
کابل کشی شبکه مهمترین بخش مربوط به خدمات پسیو شبکه است، زیرا پایه و اساس انتقال داده ها مربوط به کابل ها می شود. در صورتی که کابل کشی به درستی انجام نشود نصب و راه اندازی شبکه با مشکل روبرو خواهد شد. کابل کشی مناسب در عملکرد یکپارچه سیستم، اصلی ترین نقش را دارد و کار پشتیبان شبکه در آینده برای ارائه خدمات را میسر می سازد به همین دلیل باید خدمات کابل کشی شبکه را به یک تیم تخصصی بسپارید تا از اجرای پسیو شبکه اطمینان حاصل کنید.
۲. دیگر بخش های اجرای پسیو شبکه
- طراحی شبکه و تهیه یک نقشه برای شبکه ای که قرار است پیاده سازی شود.
- کار را با پیاده سازی کابل کشی شروع می کنیم و در ادامه همین بخش سیم کشی تلفن، برق و دوربین مدار بسته هم انجام می شود.
- نصب نودها، پریزها، کیستون ها و پچ پنل ها هم در قسمت بعدی باید اجرا شوند.
- در اینجا نوبت به نصب رک و ایجاد اتاق سرور شده است
- نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته که باید تحت شبکه باشد.
- نصب دیگر تجهیزات فیزیکی شبکه مانند سوئیچ، روتر، سرور، رادیو
- طراحی اتاق سرور که هم زمان با آن هم باید کار استاتدارد سازی صورت بگیرد.
- پیاده سازی بخش های مربوط به شبکه ساختار یافته
- آرایش انواع رک ایستاده و دیواری
- در صورتی که شبکه قدیمی وجود داشته باشد باید آن را به شکل بهینه ای ارتقاء داد
- استفاده از داکت های استاندارد و ترانکینگ شبکه
- نصب بخش هوشمند شبکه که شامل سنسورها و سایر تجهیزات است.
- برای اتاق سرور باید سیستم اعلام و اطفاء حریق را نصب کنید.
- ارائه یک گزارش کامل به همراه مستندات از پیاده سازی زیر ساخت ها و خدمات پسیو شبکه
مراحل مربوط به اجرای خدمات پسیو شبکه
برای اجرای زیر ساخت های اولیه باید متخصص شبکه های کامپیوتری در محل حضور یابد و شرایط را برای پیاده سازی خدمات شبکه در مرحله پسیو را به خوبی بررسی کند.
۱. بازدید از پروژه
برای شروع کار باید پسیوکار شبکه به همراه سایر متخصصین تیم از مکانی که قرار است پروژه شبکه سازی در آن انجام شود دیدن کنند. در این بازدید اطلاعات کافی در مورد طراحی، کابل کشی و … به خوبی جمع آوری شود تا اجرای پسیو شبکه به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.
۲. طراحی شبکه و برآورد همه نیازهای موجود
در این مرحله همه شرایطی که قرار است در آینده برای اجرای پسیو شبکه در نظر گرفته شود بررسی می شود. اینکه پروژه با توجه به شرایط محیلی چه تجهیزات فیزیکی نیاز دارد و قرار است به چه شکلی نصب شوند از اصلی ترین موارد این بخش است. همچنین متخصصان شبکه باید یک پلن بدون عیب را برای اجرای پسیو شبکه به صورتی طراحی کنند که همه استانداردهای روز دنیای فناوری را داشته باشد.
اهمیت این بخش در آینده خود را بسیار نشان خواهد داد زیرا برای تغییرات و ارتقاء سیستم در صورتی که این برآوردها و طراحی صحیح نباشد هزینه های زیادی را در آینده برای کارفرما در پی خواهد داشت. رایان پشتیبان با داشتن بهترین متخصصان در بخش طراحی و برآوردهای لازم برای اجرای پسیو شبکه توانایی ارائه مشاوره شبکه را به بهترین شکل ممکن دارد.
۳. کابل کشی شبکه
بعد از طراحی شبکه و تهیه یک نقشه صحیح نوبت به خدمات کابل کشی شبکه می شود. در این بخش علاوه بر کابل کشی باید ترانکینگ و داکت کشی را هم برای اجرای پسیو شبکه انجام داد. کابل کشی بسته به شرایط می تواند به شکل روکار یا توکار انجام شود، همچنین نوع و کیفت کابل هم با توجه به بودجه خواسته کارفرما تعیین می شود تا شبکه در ادامه بتواند تست فلوک را پاس کند.
۴. نصب رک و آرایش آنها
بعد از اتمام کار کابل کشی باید رک ها را نصب و آرایش آنها را انجام داد، همچنین پچ پنل، پچ کورد، سؤیچ، روتر، سرور و سایر تجهیزات داخل رک را هم باید نصب کرد. در پایان هم همه نودها، پریزها و کیستون ها نصب می شود.
۵. تست فلوک برای اجرای پسیو شبکه
بعد از اینکه زیر ساخت های شبکه مانند کابل کشی و پیاده سازی سایر تجهیزات فیزیکی انجام شد نوبت به تست سیگنال های ارتباطی شبکه می شود. در این بخش زمانی که تست انجام شود می توان اطمینان حاصل کرد که همه نودها و کابل ها سالم است و قطعی در سیستم شبکه وجود ندارد.
۶. پشتیبانی شبکه
خدمات پسیو شبکه فقط محدود به نصب زیر ساخت ها نیست و طبق توافق، قرارداد پشتیبانی شبکه هم در وضع می شود تا در آینده تیم تخصصی که عملیات نصب را انجام داده است بتواند به امور مربوط به پشتیبانی شبکه رسیدگی کند. رایان پشتیبان با داشتن تیم تخصصی در زمینه اجرای پسیو شبکه می تواند به شما این اطمینان را بدهد که هیچ گونه مشکلی بعد از نصب تجهیزات روند کاری در مجموعه شما را متوقف نخواهد کرد.
۷. تعرفه خدمات پسیو شبکه
هزینه های اجرای پسیو شبکه یکی از مواردی است که برای کارفرما از اهمیت بالایی برخوردار است. رایان پشتیبان در همه بخش های اجرایی کار از بهترین خدمات خود برای پیاده سازی تجهیزات با مناسب ترین قیمت استفاده می کند. اما به طور کلی تعرفه خدمات اکتیو شبکه یا پسیو بر اساس یک سری معیار مشخص می شود که در ادامه به بیان موارد هزینه های مربوط به بخش پسیو خواهیم پرداخت.
- نوع شبکه راه اندازی شده
- میزان وسعت شبکه
- تعداد نودها
- مساحت مکانی که در آن اجرای پسیو شبکه صورت گرفته است
- نوع کابل استفاده شده، مس یا فیبر نوری بودن آن در تعیین هزینه ها اهمیت دارد
- و …
تجهیزات پسیو شبکه
- پچ پنل برای انواع کابل ها
- رک پنل و کابل منیجمنت
- انواع پاور مدول برای رک ها
- کابل های مختلف برای برقراری ارتباط
- پچ کابل
- کانکتور
- کیستون
- انواع فیس پلیت
- سوکت دیواری
- ابزارهای مختلف برای پیاده سازی و نصب تجهیزات
- انواع USB HUB
- انواع تستر
- رک های آماده نصب
- و …
سخن آخر
تیم تخصصی رایان پشتیبان با داشتن سابقه درخشان می تواند اطمینان کاملی به همه کارفرمایان محترم از ارائه بهترین خدمات پسیو شبکه را بدهد. یکی از اصول کاری رایان پشتیبان جلب رضایت کامل مشتری است به همین دلیل در همه بخش های اجرای پروژه نظرات و شرایط کارفرما را در نظر می گیرد تا در نهایت بعد از اتمام کار شرایط ایده آل کارفرما اتفاق افتد.