فرقی نمی کند که قصد اجرای شبکه در چه گستره و وسعتی دارید؛ اگر طراحی شبکه به درستی اجرا و پیاده سازی شده باشد، قطعا با مزایای زیادی برای شما همراه است. در سال های اخیر با توجه به بهبود و پیشرفت تکنولوژی، تغییرات چشمگیری در حوزه برقراری ارتباطات ایجاد شده است. اما آیا شما از این تغییرات به نفع خود استفاده کرده اید؟! آیا از کاهش هزینه های نگهداری و مدیریت یک مجموعه در دراز مدت با نصب و راه اندازی شبکه آشنایی دارد؟ اگر پاسخ سوالات شما منفی است، پس در مکان درستی قرار گرفته اید. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با کاربرد شبکه های کامپیوتری بیشتر آشنا شوید.
کاربرد شبکه های کامپیوتری
قبل از آنکه به بررسی کاربرد شبکه های کامپیوتری بپردازیم، لازم به ذکر است که برای اجرای شبکه، حداقل به ۲ سیستم مانند کامپیوتر، پرینتر، چاپگر و … نیاز است. بنابراین از شبکه و مزایای آن میتوان هم در مجموعه های بزرگ و هم در حد کاربردهای خانگی استفاده کرد.
به همین خاطر، برای اینکه به درک بهتر شما از مزایای شبکه کمک کنیم، کاربرد شبکه های کامپیوتری را در حالت تجاری و خانگی مورد بررسی قرار میدهیم.
کاربردهای تجاری شبکه
اشتراک منابع در شبکه
اولین و مهمترین کاربرد شبکه های کامپیوتری در مقیاس تجاری، اشتراک منابع است. حتما برای شما هم پیش آمده که قصد خرید یک تجهیز یا برنامه گران قیمت را داشته و تا تمامی افراد مجموعه قادر به استفاده از آن باشند. به عنوان مثال پرینتری که در گوشه ای از شرکت قرار گرفته و به نوعی با سیستم تمامی افراد فعال در مجموعه در ارتباط است.
اهمیت برقراری ارتباطی از این شکل، روز به روز در حال افزایش است. چرا که به دلیل بالا رفتن قیمت دلار و گرانتر شدن تجهیزات، چه نرم افزاری و چه سخت افزاری، شرایط خرید به صورت جداگانه برای هر نیرو و هر بخش وجود ندارد. هرچند که اگر پای مسئله گرانی و افزایش قیمت هم در میان نبود، خرید تجهیز برای هر بخش به صورت مجزا، منطقی و عاقلانه نبود.
به همین خاطر توصیه میشود که برای دسترسی به هر منبعی در مجموعه، شامل داده، تجهزات سخت افزاری، نرم افزاری و … از شبکه استفاده شود. در این صورت هر تعداد کاربر میتوانند از طریق پروتکل های ارتباطی که توسط متخصص شبکه های کامپیوتری تعیین میشود، با تجهیز مورد نظر ارتباط برقرار کند.
حذف محدودیت های جغرافیایی
از زمان شیوع کرونا تا کنون، اهمیت برقراری ارتباط از راه دور بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. همه میدانیم که برقراری ارتباط از هر کجای جهان با استفاده از اینترنت ممکن شده است. اما آیا میدانید که با پیاده سازی شبکه، میتوانید بستری برای برقراری ارتباط کارمندان با یکدیگر و محیط کاریشان از راه دور هم برقرار کنید؟!
کاهش هزینه ها
بهترین موردی که در خصوص کاربرد شبکه های کامپیوتری میتوان به آن اشاره کرد، کاهش هزینه های نگهداری و مدیریت مجموعه در دراز مدت است. گرچه به نظر بسیاری از افراد هزینه استفاده از خدمات شبکه بسیار زیاد است، اما قطعا در طولانی مدت به نفع شما خواهد بود. یکی از مهمترین مشکلاتی که بسیاری از مجموعه ها با آن رو به رو هستند، افزایش میزان داده ها و در نظر گرفتن محلی برای نگهداری آنهاست.
برای آگاهی از تعرفه خدمات شبکه میتوانید در یک جلسه مشاوره از طریق شماره تماس ۰۲۱۲۲۳۴۰۴۷۶ شرکت کنید. بر اساس مواردی که در قرارداد پشتیبانی شبکه و قرارداد اجرای شبکه بیان میشود، قیمت استفاده از خدمات شبکه متفاوت است. بنابراین بهتر است که با کارشناسان ما در تماس بوده و با شرح نیاز و هدفتان از اجرای شبکه، از قیمت ها به صورت حدودی مطلع شوید.
بهبود عملکرد سیستم ها و افزایش قابلیت اطمینان
هیچ چیز بیشتر از قطع شدن یک سیستم و نبود جایگزین آن، به نحوه پیشرفت امور در یک سازمان ضربه نمیزند! فرض کنید که یکی از سیستم ها بنا به هر دلیلی از چرخه کار خارج شده و مابقی افراد به دلیل اختلال ایجاد شده، از کار متوقف شده اند! چگونه میتوان به انجام فعالیتهای روزمره ادامه داد، در حالی که اشکالی جزئی یا مهم در زیرساختهای سازمان ایجاد شده است؟!
پاسخ ساده است. استفاده درست از شبکه! یکی از مهمترین قابلیت های شبکه، در نظر گرفتن فضایی امن برای ذخیره سازی داده هاست. از دست رفتن اطلاعات ذخیره شده در یک مجموعه، یکی از رایجترین مشکلات است که در اکثر موارد صدمات جبران ناپذیری چه از لحاظ مادی و چه معنوی به مجموعه وارد میکند. این در حالی است که اگر اجرای پسیو شبکه به درستی انجام شده باشد و شرکت ارائه دهنده خدمات اکتیو شبکه از نرم افزارهای مختلف برای مانیتورینگ شبکه استفاده کند، احتمال از دست رفتن اطلاعات تقریبا به صفر میرسد.
حتی اگر به هر دلیلی اطلاعات به طور کامل از بین رود، با استفاده از بک آپ گیری های منظمی که توسط پشتیبان شبکه انجام شده است، میتوان اطلاعات از دست رفته را بازیابی کرد.
کاربرد خانگی شبکه
هم اکنون که در حال مطالعه این مقاله هستید، از یکی از انواع کاربرد شبکه های کامپیوتری در مقیاس کوچکتر، یعنی خانگی استفاده می کنید. کافی است که یک لپتاپ یا کامپیوتر داشته باشید و از طریق آن با جهان بیرون، ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این، برقراری ارتباط بین لپتاپ و پرینتر، تلویزیون و لپتاپ و … همگی نمونه ای از کاربرد شبکه های کامپیوتری در مقایس خانگی است.