در مقاله ای که در خصوص انواع شبکه های کامپیوتری در اختیار شما قرار دادیم، به شبکه LAN به عنوان ابتداییترین نوع شبکه اشاره مختصری شد. اما در این مقاله قصد داریم روش اجرای شبکه LAN را در اختیارتان قرار دهیم.
قبل از آنکه به موضوع راه اندازی شبکه LAN بپردازیم، لازم به ذکر است که مجموعه رایان پشتیبان در زمینه خدمات شبکه در سراسر در حال فعالیت است. شما میتوانید با استفاده از متخصصین ما در حوزه طراحی و پشتیبانی شبکه ، با هزینهای مقرون به صرفه از مزایای شبکه جهت بهبود روند ارتباطات و ذخیره سازی اطلاعات در شبکه بهرهمند شوید. در صورتی که در خصوص طراحی شبکه های کامپیوتری و سایر خدمات مربوط به آن سؤالی دارید، میتوانید از طریق شماره ۰۲۱۲۲۳۴۰۴۷۶ با ما در تماس باشید.
شبکه LAN چیست و چه کاربردی دارد؟
قبل از آنکه به موضوع اجرای شبکه LAN بپردازیم، بهتر است نگاهی مختصر به این شبکه و کاربرد آن در مجموعههای مختلف داشته باشیم.
LAN به شبکه ای گفته میشود که از بیش از یک کامپیوتر و دستگاه به منظور به اشتراک گذاری اطلاعات، تشکیل شده است. بنابراین در سادهترین حالت، کامپیوتر و پرینتری که به هم متصل شدهاند را میتوان به عنوان یک شبکه LAN در نظر گرفت.
در حال کلی، اگر قصد دارید اطلاعات را بین چندین دستگاه در کوتاهترین زمان با کمترین تجهیزات به اشتراک بگذارید، میتوانید از این شبکه در سادهترین حالت ممکن هم در خانهها و هم در مجموعههای کوچک استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید که استفاده از این نوع شبکه تنها برای فضاهای کوچک با مسافت انتقال داده کم، امکانپذیر است. بنابراین در صورتی که مجموعه شما دارای چند شعبه در شهرهای مختلف است، LAN پاسخگوی نیاز شما نخواهد بود.
حال که به صورت مختصر با این شبکه و کاربرد آن آشنا شدید، بهتر است که به موضوع اصلی یعنی پیاده سازی شبکه LAN بپردازیم.
مراحل اجرای شبکه LAN
- در مرحله اول باید تمام تجهیزاتی که تحت شبکه کار میکنند را تعیین کنید. مانند پرینتر، کامپیوتر، فضای ذخیره سازی و …
- بعد از آن باید تعداد دستگاههایی که به شبکه متصل میشوند را تعیین کنید. چرا که هر دستگاه برای آنکه به سرور متصل شود، باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشد.
- در این مرحله نوبت به روش برقراری ارتباط بین بخشهای مختلف میرسد. برای انجام این کار میتوانید هم از ارتباط سیمی و هم از ارتباط بی سیم استفاده کنید. به طور کلی پیشنهاد ما کابل کشی شبکه است. چرا که قابلیت اطمینان این روش نسبت به روش بی سیم بیشتر است.
- بعد از آن نوبت به خرید روتر میرسد. روتر یکی از بهترین و قابل اعتمادترین روشها جهت اتصال دستگاهها به اینترنت است. در صورتی که دستگاه منتخب شما جایگاه کافی برای اتصال دستگاهها را ندارد، میتوانید از تجهیزات جانبی کمکی بگیرید.
- بعد از آنکه تمامی دستگاههای مورد نیاز به روتر متصل شدند، باید پیکربندی آن را انجام دهید تا به هر دستگاه یک آدرس اختصاص داده شود. معمولاً بسیاری از روتر ها این کار با به صورت خودکار انجام میدهند. فراموش نکنید که باید آدرس کافی برای دستگاههای میزبانی که وارد شبکه میشوند هم باید وجود داشته باشد. به عنوان مثال ، یک آدرس شبکه با ماسک ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۰ دارای ۲۵۴ میزبان است.
- در آخر نوبت به برقراری تمامی اتصالات باقی و تست عملکرد شبکه است. برای آنکه از پایداری ارتباط دستگاهها با اینترنت مطمئن شوید، چند فایل را به صورت نمونه روی شبکه بارگذاری و دانلود کنید.
از چه پروتکلی برای اجرای شبکه LAN میتوان استفاده کرد؟
برای پیاده سازی این شبکه پروتکلهای ارتباطی مختلفی وجود دارد که در حال حاضر اترنت یکی از محبوبترین آنهاست. چرا که علاوه بر پیاده سازی راحتی که دارد، امکان توسعه آن نیز وجود دارد. بنابراین در صورتی که در آینده، نیاز شما به امکانات شبکه تغییر کرد و یا تجهیز جدیدی وارد یا خارج شد، نیازی به ایجاد تغییر در زیر ساخت کلی شبکه نیست.