تجهیزات اکتیو شبکه از جمله مهمترین تجهیزاتی هستند که برای نصب و راه اندازی شبکه مورد استفاده قرار میگیرند. این دسته از تجهیزات شبکه ارتباطی به تجهیزات پسیو شبکه نداشته اما در تعامل مستقیم با آنها هستند. به عبارت دیگر، این دو تجهیز مکمل یکدیگر بوده و هیچ یک بدون دیگری کارآیی ندارد. در ادامه به معرفی این نوع تجهیزات و اهمیت آنها در کیفیت خدمات اکتیو شبکه، میپردازیم. همراه ما باشید.
تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟
برای اجرای شبکه های کامپیوتری نیاز به تجهیزاتی است که به منظور برقراری ارتباط یا ارسال دیتا استفاده شده یا برای کنترل و مانیتورینگ شبکه به کار می روند. به این دسته از تجهیزات، تجهیزات اکتیو شبکه گفته میشود. لازم به ذکر است که تجیزات ذخیره سازی هم از این قبیل تجهیزات بوده و نقطه مشترک همه آنها هم این است که با برق کار می کنند. بنابراین تفاوت اصلی تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه، در نحوه عملکرد آنهاست. چرا که در تجهیزات پسیو، نیاز به حضور برق نبوده و کلیه ارتباطات از طریق کابل کشی انجام شده، برقرار میشود.
معرفی تجهیزات اکتیو شبکه
۱. کارت شبکه
از مهمترین تجهیزاتی که در راه اندازی اکتیو شبکه استفاده می شود، کارت شبکه است. به عبارت دیگر، هر سیستمی برای آنکه در شبکه حضور داشته و دیگران به آن دسترسی داشته باشند، نیاز به یک کارت شبکه دارد. کارت شبکه یک ارتباط بین کامپیوترهای شبکه و بخش های انتقال دهنده اطلاعات مانند کابل، فیبر نوری، وایرلس و … ایجاد می کند. در کامپیوتر های جدید یک اینترفیس شبکه ای onboardبر روی مادربورد آنها قرار داده شده و از آن برای اتصال به کارت شبکه استفاده میشود. در صورتی که کامپیوتر شما قدیمی است باید قبل از اتصال به شبکه بر روی سیستم یک کارت شبکه نصب کنید.
کارت های شبکه به دو دسته کابل دار و بدون سیم دسته بندی می شوند. استفاده از هر کدام دارای مزایا و معایبی است. به همین دلیل کارفرما و متخصص شبکه های کامپیوتری با توجه به نیاز شبکه ط یکی از آنها را انتخاب می کنند. همچنین لازم به ذکر است که کارت شبکه های بدون سیم یا وایرلس به دو دسته اینترنال و اکسترنال دسته بندی می شوند.
۲. سرور
سرور کامپیوتری است که درخواست های شبکه را پردازش می کند و از طریق اینترنت یا بخش های دیگر انتقال دیتا مانند کابل و … به کامپیوترهای دیگر منتقل می کند. اساس کار سرور این است که منتظر درخواست های کاربر می ماند و بعد از دریافت آن اقدام به پردازش اطلاعات دریافت شده می کند. بعد از آن نتیجه پردازش را برای مقصد تعیین شده ارسال می کند. لازم به ذکر است که مقصورد از کاربر می تواند یک برنامه یا نرم افزار هم باشد. سرورها بر اساس سرویسی که به شبکه و کاربر می دهند دسته بندی می شوند و یک تجهیز فیزیکی هستند که یک نوع هدف را در شبکه دنبال می کنند.
نقش بالای سرورها در شبکه های کامپیوتری بسیار بالا است به همین دلیل هم در زمان نصب و راه اندازی شبکه باید دقت داشته باشید یک سرور مناسب را انتخاب کنید تا در آینده اگر تصمیم به ارتقاء یا تغییر در شبکه گرفتید با مشکلی مواجه نشوید. انتخاب یک سرور نامناسب موجب می شود سرعت شبکه کاهش پیدا کند و هزینه های پشتیبانی شبکه را برای کارفرما افزایش دهد.
۳. اکسس پوینت
در شبکه باید یک رابط برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها وجود داشته باشد که بتوان اطلاعات را از طریق فضای انتقال دهنده بین کامپیوترهای مختلف شبکه جابه جا کرد. اکسس پوینت یک تجهیز اکتیو شبکه است که برای شبکه های وایرلس به کار می رود و بین کامیپوترهای یک شبکه ارتباط برقرار می کند. اکسس پوینت در شبکه های وایرلس همان نقشی را دارد که سوئیچ ها در شبکه های کابلی دارند به همین دلیل مانطور که برای خدمات کابل کشی شبکه از سوئیچ استفاده می شود برای بخش وایرلس هم باید از اکسس پوینت استفاده کنید.
۴. سوئیچ
برای ارسال اطلاعات در شبکه باید از سوئیچ استفاده کنید، با استفاده از سوئیچ چند کاربر می توانند به صورت هم زمان اطلاعات خود را در شبکه ارسال کنند. البته لازم به ذکر است که تعدادکاربران تأثیر منفی بر روی سرعت انتقال داده ها در شبکه نخواهد گذاشت. سوئیچ هم مانند روتر توانایی ارتباط چندین شبکه را فراهم می کند تا امکان ارتباط بین گره ها با یکدیگر میسر شود. سوئیچ ها و شبکه دارای انواع مختلفی است که باید بسته به نیاز و کاربردها آنها مورد استفاده قرار بگیرند.
۵. روتر
برای ارسال داده ها از یک شبکه به شبکه دیگر باید از روترها استفاده کنید، همچنین این قابلیت را به کاربر می دهد که از یک شبکه به چند شبکه دیگر متصل شود. زمانی که یک شبکه بزرگ با محدوده آی پی مختلف در دسترس باشد باید از روترها استفاده کرد تا بین این بخش های متفاوت ارتباط برقرار کرد. لازم به ذکر است که بدون وجود روتر برقرار کردن این ارتباط میسر نیست و اکتیوکار شبکه می تواند روتر را برای شبکه پیاده سازی شده نصب و راه اندازی کند.
۶. مودم
برای اتصال به اینترنت باید از یک روش استفاده کرد که یکی از آنها استفاده از مودم است. با استفاده از مودم ها کاربران کامپیوتر می توانند به شبکه اینترنت کشور متصل شوند.
۷. پرینت سرور
در صورتی که تصمیم داشته باشید از هر کامیپوتری در شبکه برای یک پرینتر فایل مورد نظر را ارسال کنید باید از پرینت سرور استفاده کنید. به این شکل دیگر برای پرینت گرفتن نیازی نیست یک سیستم همیشه به صورت آماده باش به پرینتر متصل باشد تا کاربران شبکه برای چاپ صفحات خود به آن مراجعه کنند.
۸. فایروال
برای تأمین امنیت شبکه باید از یک فایروال استفاده کنید. این تجهیزات اکتیو شبکه توانایی جلوگیری کردن از ورود داده های غیر ضروری و غیر مجاز را دارند. در هنگام نصب تجهیزات اکتیو شبکه از متخصص شبکه های کامپیوتری بخواهید این بخش را برای شبکه پیاده سازی شما نصب کند.
۹. IDS و IPS
از دیگر تجهیزات اکتیو شبکه است که در تأمین امنیت شبکه نقشی اساسی دارد. در صورتی که از این تجهیزات در شبکه خود استفاده کنید تهدیدهایی که شبکه را به خطر می اندازند دیگر اجازه ورود را پیدا نمی کنند و به این شکل دسترسی آنها به بکه قطع خواهد شد.
تعرفه تجهیزات اکتیو شبکه
برای خرید تجهیزات اکتیو شبکه باید به برند و میزان قابلیت های آن دقت کنید، زیرا این موارد از اصلی ترین مواردی است که بر روی قیمت ها تأثیر می گذارد. برای انتخاب مناسب ترین تجهیز بهتر است قبل از پیاده سازی تجهیزات اکتیو شبکه این موضوع را با کارشناسان رایان پشتیبان در میان بگذارید تا بهترین مشاوره شبکه را در اختیار شما بگذارند.
در صورتی که تصمیم به تهیه تجهیزات اکتیو شبکه دارید تیم تخصصی رایان پشتیبان توانسته با ارائه برندهای روز دنیا که استانداردهای لازم را دارند نظر کاربران را به خود جلب کند. تیم کارشناسان رایان پشتیبان با آینده نگری و توجه به نیازهای کاربران اقدام به تهیه تجهیزات اکتیو شبکه برای آنها می کند تا هم در هزینه های آنها به خوبی صرفه جویی شود و هم تغییرات آینده برای آنها میسر باشد.
نتیجه گیری
برای خرید تجهیزات اکتیو شبکه بهتر است به یک شرکت با سابقه که توانایی های لازم در ارائه خدمات شبکه را داشته باشد مراجعه کنید و همکاری خود را با آن انجام دهید. رایان پشتیبان دارای کارشناسانی است که قابلیت های تخصصی آنها در کارهای گذشته ثابت شده است به همین دلیل می توانید همه امور مربوط به شبکه سازی خود را به این تیم تخصصی بسپارید.