SDN

چطوری SDN نسل بعدی شبکه را تغییر می دهد؟

چطوری SDN نسل بعدی شبکه را تغییر می دهد؟

در این پست می خواهیم در مورد اینکه چطوری SDN نسل بعدی شبکه را تغییر می دهد؟ توضیحاتی را برای شما ارائه کنیم . ما در این مقصد داریم به موضوعاتی همچون تعریف معماری SDN ، ویژگی های شبکه SDN ، و مبانی OpenFlow ، و … بپردازیم . همراه ما باشید.
چطوری SDN نسل بعدی شبکه را تغییر می دهد؟
شبکه های سنتی به طور معمولی با مقداری سوئیچ اترنت در یک ساختار درختی طراحی شده اند. با این حال، توسعه دیوایس های سیار، سرویس رایانش و سرورهای مجازی ابری احتیاج به محاسبه های داینامیک و ذخیره کردن در دیتا سنتر دارند. پس معنی شبکه مبتنی بر نرم افزار یا شبکه SDN برای داشتن شبکه انعطاف پذیرتر و سریعتر مطرح شده است. طی این سالها تکنولوژی به طور وسیعی توجه مردم را به خود جلب خواهد کرد.

تعریف معماری SDN

SDN یک معماری شبکه در حال توسعه است که هدف آن پروگرم کردن مستقیم network computing می باشد. از طریق اینترفیس های باز و انتزاع از قابلیت های سطح پائین تر، این روش اجازه می دهد تا ادمین شبکه، کنترل، تغییر و مدیریت شبکه را بصورت داینامیک انجام دهد. شبکه SDN متفاوت از شبکه های سنتی که مبتنی بر control plane و data plane هستند، میباشد. در عوض شبکه SDN، جهت برقراری ارتباط با data plane یک سوئیچ فیزیکی یا سوئیچ مجازی از طریق پروتکل OpenFlow ، control plane را در SDN controller قرار می دهد.

خصوصیات شبکه SDN

در اینجا به بعضی از خصوصیات کلی معماری SDN آشاره خواهیم کرد:
امکان برنامه ریزی با سرعت بالا: به دلیل اینکه از توابع انتقال مستقل می باشد، مدیریت شبکه به شکل مستقیم قابل برنامه ریزی می باشد.
سریع: ادمین شبکه خواهد توانست برای از بین بردن احتیاجات در حال تغییر جریان ترافیک شبکه وسیع را به شکل داینامیک تنظیم نماید.
کنترل متمرکز: شبکه اطلاعاتی در SDN controller که یک دید وسیع از شبکه را نگهداری می کند، متمرکز می شود.
پیکربندی قابل برنامه ریزی: مدیر شبکه خواهد توانست مدیریت، پیکربندی، ایجاد امنیت و بهینه سازی منبع شبکه را به تندی با برنامه های اتوماتیک و داینامیک SDN انجام دهد.
تکیه بر استانداردهای باز و vendor-neutral : SDN ،از آن جا که دستورالعملی که به وسیله SDN controller عرضه شده هماهنگ و مناسب با طیف وسیعی از پروتکل ها و دیوایس ها گوناگون است، بهره برداری و طراحی از شبکه را ساده تر می کند.

مبانی OpenFlow

این یک پروتکل ارتباطی می باشد که دسترسی به forwarding plane در سویچ و روتر شبکه را امکان پذیر می کند. Openflow نخستین استاندارد SDN می باشد که کنترلر های شبکه را وادار می کند مسیر بسته ها را در همه ی سوئیچ های شبکه مشخص کند. برای کار کردن با OpenFlow، همه ی تجهیزات می بایست از پروتکل OpenFlow برای ارتباط با SDN controller پشتیبانی کنند.

 

SDN مبتنی بر OpenFlow چه مزایایی برای شبکه به همراه دارد؟

۱. SDN controller می تواند دیوایس های مبتنی بر OpenFlow فروشنده های گوناگون را به شکل متمرکز بدون اینکه احتیاج به کنترلر جدا داشته باشند کنترل کند.

۲. SDN مبتنی بر OpenFlow یک شبکه اتوماتیک انعطاف پذیر می باشد و می تواند انواع گوناگونی از وسایل مدیریت اتوماتیک شبکه را برای جایگزینی تغییرات دستی فعلی که قادر است تا اندازه زیادی پیچیدگی های شبکه را کم کند، عرضه کند.
۳. SDN به میزان بالایی نوآوری کسب و کار را بیشتر می کند و اجازه خواهد داد مسئولان شبکه با در نظر داشتن به احتیاجات خاص خود و کاربران شبکه از آن ها استفاده کنند.
۴. SDN قابلیت پیکربندی شبکه و ارائه سیاست های مدیریت در سطح بیشتر و توزیع اطلاعات در ساختار شبکه از طریق OpenFlow بوده که سبب بیشتر شدن اطمینان و امنیت شبکه می شود.
۵. مدل مدیریت جریان OpenFlow به مدیران IT این قابلیت را خواهد داد تا سیاست های شبکه را در سطح granular که سطح استقرار اتوماتیک و شامل سطح های session-level، user-level،و device-level application-level می شود عرضه کنند.
۶. به وسیله مدیریت متمرکز شبکه و اطلاعات مرتبط به وضعیت نرم افزار ها، SDN تجربه کاربری مناسب تری را عرضه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.